tiistai 13. elokuuta 2013

Kisarapsaa ja reeniä

Kesä- ja heinäkuun kisapaussin jälkeen Vöyrillä käytiin 4.8. nuorten sm-kisojen perään kaikille avoimella radalla. Lopputulos käykin ilmi jo edellisestä tekstistä. Rata oli tuollainen, tuomarina Henri Luomala:


Rataantutustumisessa arvoin, teenkö 3.putken jälkeen persjätön vai takaaleikkauksen. Päädyin jälkimmäiseen ja toimi ihan ok, tosin olisin sen puolenkin ehtinyt vaihtamaan. Radalla maalihyppy tuntui vetävämmältä kuin mitä paperilla näyttää, ja lisäksi sen surullisenkuuluisan sm-kisatörmäyksen jälkeen nuo persjätöt ahistaa jos on epäilys etten ehdi. 8:lle tein pakkovalssin. Ainoa suunnittelematon juttu tuli 11. hypyn takaakierron jälkeen - pää meni jumiin ja jouduin heittämään putkenkin takaaleikkauksena vaikka tarkotus tais olla valssilla vaihtaa puolta. Ehdin kuitenkin ohjaamaan seuraavan esteen. Kuten sanottu, kepit oli hitauden multihuipentuma - ne ei muutenkaan ole tällä hetkellä häävit ja vielä huonommat jos ne ei mene minnekään. Lopussa tassua toisen eteen koko ajan vasenta puolta. Semmosta se. Lähtökohdathan ei olleet häävit, oltiin vietetty viikonloppu kaveripariskunnan seurassa ja muutama ylimääräinen punkkulasi painoi takaraivossa. Mutta ehkä siksi meno olikin riittävän rentoa :)

Viime viikonloppuna lauantaina käytiin Vaasassa tekemässä 2 hyllyrataa. Keli oli oikein sopiva kisaamiseen edellisviikonlopun helteeseen verrattuna. Jari Tienhaara tuomaroi, mutta radat oli harkkatuomari Jari Helinin käsialaa. Veikeät radat oli tehnyt hän, en äkkiseltään löytänyt niitä netistä. Eka radan alusta selviytymiseen olin tyytyväinen, hyppy ja kepit suoraan ja sen jälkeen täyskäännös puomin ohi hypylle. Aika moni otti virheitä tästä. Me otettiin puomilta vitonen ja hyllytettiin ehkä jossain 15.esteen paikkeilla päällejuoksun perään putken väärästä päästä. Oma vika, en tainnut enää ottaa koiraa kunnolla hanskaan kun katoin että tulee, teki vähän uukkarit sitten väärään päähän kuitenkin. Eka radalla ei päästy kovin pitkälle, valkkasi 5. esteellä puomin sijaan putken. Sekin oli ihan omasta ohjaamisesta kiinni, putki oli puomin alla aika kaukana samalla linjalla puomin kanssa, ja lähin vetämään sivulle liian aikaisin. Perässähän se tuli ja suhahti putkeen. Sitten oli kiva rällätä loppurata puhtaasti maaliin kun ei ollut huolta enää :) Eka radalta tuli 1 nolla, toiselta 3. Oli tosi kiva päivä kyllä ja hyvä fiilis. Mukavaa oli, että menin seurakaverin kyydissä joten oli seuraa koko päiväksi. Yksin odottelu on niin tylsää välillä!

Maijun ryhmätreeneissä tehtiin tänään rälläkivaa rataa, jossa huomionkohteeksi tuli ne kepitkepit. Siihen tarvitaan paaaljon tsemppiä ja palkkaa, täytyy nyt alkaa ohjaamaan niitä hetsaten ja läheltä. Todettiin, että Muska kyllä pääsee aika paljon kovempaakin jos vaan haluaa, ja testattiinkin sitä palkka kädessä tsempaten. Juu, pääsee se kovaa. Nyt pitäis keksiä vielä miten se saatais haluamaan mennä kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti