keskiviikko 28. elokuuta 2013

Möksälomaa ja valmennusta

Ohh, me ollaan lomalla ja rentoillaan mökillä vielä muutama päivä. Aamukahvia on nautittu näissä maisemissa...


Äänimaisemat on sitten olleet vähän vähemmän seesteiset. Aika pientä tuossa vielä jodlaus.


Muskalle kasvaa kohta kidukset ja vielä isommat räpylät. Kehdattiin vetää aika pieni soutulenkki porukalla koska eläin kiljuu kuin päätä vietäisiin - tulis eläinsuojeluilmoitus tai naapurit vaan hermostuis. Tyyppi nauttii melkosesti uimisesta, on varmaan ihan raato lauantain pm-kisoissa jos sitä ei laita pariksi päiväksi täyslepoon kun täältä lähdetään. Mutta on ihanaa <3

 


Ollaan me reenattukin. Lauantaina käytiin Anders Kronqvistin valmennuksessa. Rata oli tuollainen:


Me keskityttiin pätkiin ja niissä treenattaviin juttuihin. Anders kiinnitti paljon huomiota koiralle edullisimpiin linjoihin ja niitä edistävään liikkeeseen ja ajoitukseen - hyvä! Joten tehtiin 1-3, siitä jatkaen 8. saakka ja taas uutta pätkää 11-15 ja siitä jatkaen 18. saakka, joka oli 11. hyppy takaa (ei näköjään ole tässä numeroita merkattu...).

Alkuun treenattiin sivuirtoamista. Ajatuksena että ehtisin ohjaamaan 4. esteen takaakierron ja vieläpä vasemmalta puolelta. Nopeampi ja sujuvampi koiralle vaikka matka suunnilleen sama. Muutamalla treenillä pystyin jättämään koiran lähtöön ja olemaan itse kutakuinkin putken suun kohdalla. Hyvin kerkesin tekemään perjätön putken jälkeen. Anders totesi, että valssaamiseenkin ehtisin, ja se olisi kisatilanteessa turvallisempi vaihtoehto. Tell me about it... 1.-2. ohjauksessa tärkeintä on ajoitus - työtö kun koira on n. puolivälissä ja kun lukitsee esteen niin itse jo rohkeasti menoksi. Muska nätisti linjasi 2.hypyn jo putkea silmällä pitäen ilman vastakäännöstä kun itse liikuin oikein. 7:lle hinkattiin niistoa, joka on mulla heikko. Sujui itseasiassa ihan ok, mutta linja voisi olla vielä parempi. Siihen sain vinkkiä omatoimiseen harjoitteluun.

12. hypyn pystyin ohjaamaan hyvin kauempaa jotta ehdin tekemään jarrua 13:sta. 14:sta treenattiin uutta juttua, tuplasylkkäriä. Ja wau molemmat toimi! Tuplasylkkärissä ajatuksena, että lähdetään tekemään ensin normi sylikäännöstä, mutta kun koiran suunta on saatu käännettyä esteelle, tehdäänkin itse valssi päälle. Jei, uusi kuvio joka kutakuinkin osattiin, vaikka meinasi ensin omat aivot lyödä lukkoon. 17.este oli meille vaikea, ennakoivalla valssilla Muska taipui räjäyttämään muurin kun stoppasin ennen estettä. Siihenkin treeniä esteen takapalkalla, jotta oppisi suorittamaan muurin itsenäisemmin. 18:sta pakkovalssi joka oli ok, kun ohjasin koiraa enkä tuijotellut estettä.

Kaikenkaikkiaan tykkäsin - tosin en ole tainnut olla koskaan valmennuksessa josta en olisi jotakin saanut. Oon sitä mieltä että meidän osaamisella kutakuinkin kuka vaan voi jotakin uutta aina antaa :) Andersilta jää päähän raksuttamaan etenkin se parhaan linjan valitseminen ja oikein ohjaaminen koiralle. Ei pitäisi mennä itselle helpoimman kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti