torstai 19. syyskuuta 2013

Huoltoa, treeniä, egoboostia ja kuvia

Hirmu paljon olisi asiaa ja kerrottavaa, mutta en taida suoltaa kaikkea kerralla.

Tärkeimpänä lienee se, että käytin Muskan eilen Terveystassussa huollettavana. Varasin ajan tuonne jo aika kauan sitten, alunperin ihan vaan tsekkausta varten. Mitään varsinaisia vaivoja ei sillä hetkellä ollut, mutta halusin käydä varmistamassa että kroppa on koiralla kunnossa. Noh, kuten aiemmin jo mainitsin niin pm-kisojen aikoihin oli havaittavissa jonkin sorttista jäykkyyttä takaliikkeissä. Itsestä tuntui, että peräpään askel ei ole yhtä kevyt ja pitkä kuin aiemmin. Syy ja selityskin sitten löytyi. Mä en tätä asiaa varmastikaan osaa oikein selittää vaikka se mulle selitettiin :) Joka tapauksessa rinta- ja lannerangassa oli jumeja (väleillä Th12-L2 ja L6-S?). Muska antoi käsitellä itseään nätisti, vaikka naurettiinkin sen järkyttyneille ja epäluuloisille ilmeille. Kyllä se välillä jopa näytti nautiskelevan ja laittoi silmiä kiinni. Jaana-Kaisa sai paikat avattua, ja otettiin tarkistusaika kuukauden päähän. Tässä välissä varataan hieronta-aika. Pari päivää huilitaan ja availlaan paikkoja remmilenkillä sekä seurataan miten kropan liike muuttuu. Sunnuntaina saisi mennä jo treenaamaan. Ruoto oli muuten hyvässä kunnossa ja joustoakin löytyi sopivasti - tai varmaan löytyy vielä lisää käsittelyn jälkeen. Lonkkia kehuttiin napakoiksi.

Ollaan käyty myös itekseen treenimässä. Oon pyrkinyt oikeasti etukäteen miettimään, mitä tehdään kun kentälle saakka päästään, ja työn alla on olleet seuraavat asiat:
  • lähtö ohjaajan ollessa kauempana
  • putki-puomi erottelu
  • A:n juoksukontakti
  • keppien vauhti
  • ennakoiva valssi hypylle ja muurille
  • valssi ja saksalainen
Ennakoivaa valssia tein siis takapalkalla. Tavoitteena se, että M suorittaisi esteen huolella ja ylipäätään lähtisi reippaasti hyppyyn vaikka mun liike jää esteen toiselle puolelle. Sekä ennakoivassa valssissa että jaakotuksessa ongelmia on ollut sekä esteelle irtoamisessa että muurin osalta hypyn loppuunviemisessä. Varsinaista kieltoa ei ole kisatilanteessa näistä tullut, mutta omasta mielestä on ollut ihan nippanappatilanteita, kun liike tökkää hypylle. Niin ja sitten muurin osalta palikat on treeneissä lennelleet. Tein ensin normihypyllä, ja kun se sujui niin myös muurilla. Onnistui! Tätä pitää harkata lisää, mutta tuon takapalkan avulla varmasti saadaan asiaa korjattua.
Harkkasin viimeksi myös valssia samantyyppisellä kohdalla kuin Lotan valmennuksessa 4.-5. hypyt. Vieläkin jostain syystä M haki mielellään väärälle puolelle. Ihme juttu. Ja sitä saksalaista hinkattiin myös kumpaankin suuntaan, nyt kun tiedän miten se oikeasti pitäis tehdä :D
Kisaamisesta ollaan näillä näkymin ainakin kuukausi nyt tauolla ihan tietoisesti. Ja sittenkin riippuu juoksuista koska seuraavan kerran startataan. Kisoja on lokakuun lopulla ja marraskuullakin kohtuu lähellä mukavasti.

Seurakaveri onnitteli meitä rankingsijoituksesta, ja siitä inspiroituneena katselin meidän tuloslistaa tarkemmin kokonaisuutena. Me ollaan tällä hetkellä sijalla 90. Pakko kehuksia, että oltiin muuten hetken aikaa elokuun alussa jopa 56.:a :D Sadan joukossa Suomessa on ihan OIKEASTI hienosti, hyvä me, jee! Olen YLPEÄ tuloksista, ne on meidän tasolla tosi jees. Haha, yritän nyt toteuttaa Lotan antamia oppeja ;) Startteja ollaan tehty helmi-syyskuu 2013 27 kappaletta. Niistä ollaan saatu tuloksia 21, ja hyllyjä kuusi. Nollia on 10, yliaikanollia 5 ja virheratoja/virheyliaikaratoja yhteensä 6. Että kyllä olen iloinen ja tyytyväinen. Niin, ja mun kisakammoisuus huomioon ottaen suuri riemunaihe ja saavutus on, että olen uskaltanut startata noin monta kertaa! Se on ehkä isoin itseni ylittäminen mulle.

Kerrottavaa ja pohdittavaa olisi lisäksi haaveista toisen koiran hankkimiseen liittyen. Tai ei ne mitään haaveita enää ole, vaan suunnitelmia. Niistä lisää kuitenkin myöhemmin ihan omana aiheenaan!

Tähän loppuun reilu määrä Jonna Löytynojan ottamia hienoja kuvia! Minun pieni, sporttinen, karvaton aksaeläin <3


Kuva: Jonna LöytynojaKuva: Jonna Löytynoja
Kuva: Jonna Löytynoja


Kuva: Jonna Löytynoja


Kuva: Jonna Löytynoja


Kuva: Jonna Löytynoja


Kuva: Jonna Löytynoja


  Kuva: Jonna Löytynoja


Kuva: Jonna Löytynoja


Kuva: Jonna Löytynoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti