torstai 24. lokakuuta 2013

Niks ja naks

Anaalit on pe***estä. Käytin Muskan rokotuksilla, ja samalla tsekattiin sekä räyhärauhaset että etujalkojen välissä möllöttävä patti. Patti osottautui rasvapatiksi kuten arvelinkin, mutta sainpa siitäkin mielenrauhan että dogi ei kuukahda kasvainten salakavalaan jylläämiseen. Yleiskopelointi ja rokotus tehtiin ennen kuin siirryttiin peräpäähän. Voi huokaus. Ne anaalit on olleet vaivana tulehduksen muodossa tän vuoden aikana jo 2 kertaa. Vuodenvaihteessa M oli hoidossa eikä siellä ongelmaa huomattu, vaan minä huomasin vasta kun sain koiran takaisin. Seuraus näytti tältä:

I'm sooo sad.

Fistelöityminen. Antibioottia suun kautta ja "jotakin lääkettä" piti laittaa itse SINNE, mutta siitä ei kyllä tullut yhtään mitään. Parani kuitenkin ihan ok. Toisella rundilla onneksi "vain" tulehdus, silloin muutaman kerran laahasi peräpäätään, ja oli jo kerennyt tulehtua. En kyllä katsomalla osaa näköjään arvioida onko ongelmaa vai ei, ja koira oireilee vasta kun on mennyt pahaksi.

Varsinkin tuolla edellisellä kerralla Muska kiljui kuin syötävä operoinnin aikana enkä saanut sitä yksin edes pidettyä paikallaan. Nytkin se oli naama rullalla jo kun mentiin lääkärille, meni ihan myttyyn ja ihan selvästi pelkäsi, vaikka antoikin lekurin käsitellä. Harmittaa, että sille on tämän takia kehittynyt kammo :( Onneksi Katariina on tosi ihana, ja sai M:n vähän relaamaan ja nostamaan korviaan. Rauhaset oli taas ihan täynnä, tyhjennys ei onneksi ollut nyt niin kammottavaa, kun ei ollut ehtinyt mennä tulehtumaan. Mutta päädyttiin nyt siihen, että leikataan ne pirulaiset pois kokonaan. Tämän vuoden puolelle pitäisi siis löytää väli operaatiolle ja aikaa toipumiselle.

Talvikauden treenit starttasivat myös tällä viikolla. Meillä on kaksi vuorottelevaa koutsia, joista Jonna koulutti meitä jo viime talvenkin. Heli taas oli kesäkauden samassa ryhmässä meidän kanssa.
Huippuhyviä treenejä on varmasti tiedossa, jee! Tykkään Jonnan tavasta kouluttaa: asioihin puututaan, sanotaan suoraan ja potkitaan vähän persuksille. Ja kuitenkin saa myös sitä tsemitystä - viime talven aikana mun oma asenne sai paljon boostia ja kiukkua. Ryhmän nimi on Tosimasokistit ja teemana "Ilon kautta, vaikka itku silmässä" :D Eka treeneissä juteltiin tavoitteista, treenitarpeista ja tulevasta kaudesta, joka tulee Jonnan osalta keskittymään paljon tekniikkaan. Saatiin myös tiivis puhuttelu radanlukutaidosta. Siitäpä ei muuta kuin ARGH ja tuskastuminen. Loppuun tehtiin vähän keppejä. Jonnan järjettömällä hetsaamisella Muska meni sellaseen hepuliin, että haukkui keuhkonsa pihalle ja meni kyllä sitten keppejä Jonnaa kohti semmosta vauhtia että hippulat vinkui!

Mun vetämä ryhmä starttasi myös eilen, ja siitäkin tulee huippua. Kiva, motivoitunut porukka kasassa! Treenasin niille tekemääni rataa itse harkkojen perään - pari kertaa rata läpi, muutamat kontaktit ja kepit. Rata oli kutakuinkin tämmönen:


Tuo alun 3.-4. kohta jaakotuksella veti A:lle. Kun itse olin ajoissa kääntämässä enkä mennyt turhan liki 3.:sta niin hyvä. Taisi mennä kerran myös puomilta A:lle. Koska en ajatellut ja ohjannut kunnolla. "Ohjaa, älä oleta", juu. Pitäis noita putki-kontakti erotteluja treeniä kyllä muutenkin ahkerammin. Ja itse ohjata sitä koiraa paremmin. Lauantaina sitten mennään vetäseen kolmen radan kisat. Saa nähdä riittääkö vire kolmeen rataan - jos näyttää ettei, niin jätän viimesen agiradan väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti