sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Takas ollaan - Niina Leinosen koulutuksessa!

Uusi vuosi alkoi iloisemmissa merkeissä kuin edellinen loppui, sillä Muska on taas kunnossa- JEE ja helpotuksen huokaus!!!

Päästiin heti kokeilemaan aksakuntoa Niina Leinosen valmennuksessa, vajaan 2 kk treenitauon jälkeen. Käytiin me kerran nöyrtymässä ja höpöilemässä vähän pikkurimoilla loppuvuodesta, mutta ei siitä sen enempää... Oli nii-in siistiä, hauskaa ja  iloriemua kun päästiin tekemään jotain järkevää. Treenikaveri tokaisi kun tultiin kentältä, että M näyttää onnelliselta, urpona kieli pitkällä läähättäen silmät kirkkaana. (Vielä kerran JEE!!)

Rata oli tommonen. Olis ollut tarjolla vaikeampikin versio, mutta tehtiin tätä koska se passasi kaikille ja aiemmillakin ryhmillä oli riittänyt tässä tekemistä. Meille tämä oli taukoilun ja saikkuilun perästä oikein sopiva, mentävä rata jossa kuitenkin sai hinkata tekniikkaakin.
Alku meni ihan ok - kerran tosin jäi heti eka hyppy tekemättä kun en ohjannut sitä kunnolla... Ja Muskalla oli intoa ihan riittämiin niin paineli kaasulla ohi. 4. esteelle valssi, jota hieman yritettiin parantaa. Muska kääntyi kuitenkin Niinan mukaan kauniisti itsensä kooten. 6:lle linjausta hyvään kääntymiseen seiskaa kohti, 8:lle saatto ja kipi kipi 10:n taakse valssaamaan. 11:sta kokeiltiin vastakäännöstäkin, mutta sitä ei tarvittu koska kääntyi ihan peruskäännölläkin hyvin. Sekin piti kuitenkin muistaa tehdä oikeassa kohdassa ja riittävän lähellä estettä. 13. esteen taakse valssaamaan ja pakkovalssilla putkelle. Niina kiinnitti huomiota katseen suuntaamiseen 13. ja 14. esteiden välissä, jotta pää ei pyörisi ja katse seilaisi hypyn/tulevan koiran ja putken suun välillä vaan pysyisi kohdassa, josta pystyi näkemään kummatkin. 15. hypylle harjoiteltiin öö.. *mikäsennimiolikaan*ohjausta jossa koira otettiin putkelta oikealla kädellä, mutta esteen edessä kun oma rintamasuunta käännettiin kohti putkea, koira ohjattiin vasemmalla kädellä yli ja itse liikkeelle ja koira selän takaa oikeaan käteen ... Ken osaa kertoa mikä voisi olla niin saa sivistää :) Mää oon niin törkeen huono näissä nimityksissä.
18.-19. väliin kokeilin sekä valssia että persjättöä. Eipä siinä sitten sen kummempaa.

Jäi ihan hirmu hyvä fiilis noista treeneistä! Odotin, että olis mennyt puihin tauon jälkeen,  koska tunsin itse olevani jäässä. Mutta meni ihan mukavasti sekä itsellä että koiralla. Ja oli vaan niin hauskaa, opittiin uuttakin. Tykkäsin Niinan koulutustavasta. Taas huomio ja muistutus hyvistä ja turvallisista linjoista, niiden havainnollistamisesta ja sitten miettimisestä kuinka ne linjat saa aikaiseksi. Muska sai kehuja hyvästä kääntymisestä ja kokoamisesta. Mulle muikkari siitä, että vaikka koira osaakin niin ei saa tehdä huolimattomuusvirheitä itse ja ohjata vähän sinne päin ;) Tästä se lähtee taas uutta puhtia täynnä!

Kun kaikki muutkin, niin minäkin lyhyesti kokoan viime vuoden kasaan. Tehtiin viime vuonna 30 starttia. Ihan ok aiempaan verrattuna, mutta jokunen enemmän olisi saanut olla. Loppuvuodesta jäi muutamat suunnitellut kisat käymättä. Puhtaita nollia 10/30, yliaikanollia 5/30, hyllyjä 8/30. Loput 7 virhepisteitä ja niissäkin joissain päälle yliaikaa. Oon tyytyväinen, että joka kolmas startti on tuonut nollan, ja yli 2/3 tuloksen. Hienona juttuna sanottakoon, että saatiin myös eka ylläriserti syksyllä!

Tälle vuodelle tavoitellaan edelleen sitä kisaamisrohkeutta ja startteja. Rohkeampia kisaratoja ohjausratkaisujen puolesta myös, varmistelu ei meitä näillä vauhdeilla hirmuisesti auta. Ja niitä nollia kesään mennessä sen verran, että sinne SM-kisoihin saataisiin osallistumisoikeus. Kolmea olisi vailla. Kuhan nyt päästäisiin kisaamaan taas. Tavoitteita treenaamisen suhteen listailen ehkä myöhemmin. Pitää reenata - siinäpä tavoite :D Tämä koskee enimmäkseen minua. Muskalle kontakteihin ja keppeihin varmuutta ja vauhtia ylipäätään lisää. Mulle vaan osaavammat aivot jotka osais antaa noille raajoille oikeita käskyjä, ja raajat jotka sitten oikeaan aikaan, oikeaan suuntaan ja oikeassa järjestyksessä tottelis niitä aivoja :P Pikkujuttuja, pikkujuttuja....

Hyvää tätä vuotta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti