perjantai 28. helmikuuta 2014

Reeniä **** reeniä

Seinäjoen kisojen jälkeen oltiin viikko pois treenikentältä, koska työt. No, ihan hyvä vaan että noita taukoja, edes lyhyitä, välillä tulee. Sitten huhkittiinkin su-ma-ti putkeen. Sunnuntaina frisbeetä, jossa samaa settiä kuin aiemminkin, sekä butterflytä josta ei tullut yhtään mitään. Ei malttanut odottaa että kiekko on kopattavissa, vaan loikki sitä vastaan lärvi ja etutassut pitkällä. Muska oli pakannut treenireppuun intoa ennemmän kuin älliä ja keskittymistä ;) Mutta eipä mua sinänsä haittaa, vaikka frisbeen kanssa keulii. Pääasiassa kun sitä harrastellaan vaan hauskuuden vuoksi, ja se tavoite kyllä täyttyy joka kerta. Tehtiin vaan yks kiekka, koska olin varannut ryhmän jälkeen itselle aksa-aikaa. Maiju jäi myös treenaamaan meidän kanssa. Mulla missiona oli lähinnä pikkusenvähäsen treeniä A:ta. Tehtiin myös päällejuoksu- ja välistävetotreeni ohimennen. A:lle laitettiin speed pumpit ensin sekä ylös- että alamenoille ja harjalle. Fokusta haettiin alas Maijun opastuksella laittamalla lyhyt putki n. 3-4 m (?) päähän alastulosta. Palkkaus ensin ennen putkea ja sitten putken jälkeen. Pumpit otettiin loppujen lopuksi pois muualta paitsi harjalta. Aika jees!

Maanantaina sain yksärinä edellisviikon hyppytekniikkaryhmän treenin. Meno oli huomattavasti keskittyneempää kuin edellisellä kerralla, eikä ollut niin kamala kiirekään! Hyppäsi kauniimmin ja matalana. Perussarjalla takaa katsottuna lähtee viemään vähän vinoon - olisko jotain jumia jossain. Kaikki koirat tulee onneksi lähiaikoina fyssari tarkistamaan. Me kyllä tykätään noista treeneistä, itse saa katsoa kun koira itsenäisesti suorittaa, joutuu keskittymään ja ajattelemaan. Muska on ihan oujee- tunnelmissa myös.

Viikkotreenit tiistaina.Oi, kuinka alku meinasi tuottaa päänvaivaa. Ei sitten millään lähtenyt irti putkelle, että olisin päässyt leijeröimään kepit. Putki oli ihan näkymätön, ja koira pörräsi hukassa ja haki keppejä kun ei muutakaan keksinyt. Kunnes minä idiootti ymmärsin koutsin opastuksella linjata vekkaamalla 2. hypyn ihan toisella tavalla kuin alunperin tein. Kappas ja putkeen humahti ihan kyselemättä. Hassua kun joskus ei vaan leikkaa itellä yhtään. Toinen kohta, missä kompuroitiin oli vitosen jälkeen, meni puomille pari kertaa. Koska mä en ohjannu kunnolla. Jotenki oma kartta oli sekaisin kepeiltä lähtiessä ja huolimaton räkäisy hypylle eikä kunnollista haltuunottoa = koira valkkaa puomin. Ja varmasti tuli pituudelle, kun törkkäisin irti hypylle ja lähdin itse liikkumaan oikein. 7.hypyn takaaleikkasin. 9:lle jaakotus, ja taas 11 takaaleikkaus. Tarkoitus oli kyllä vaihtaa persjätöllä puolta, mutta se jäi tekemättä. Ärsytti kotimatkalla kun en muistanu kokeilla sitä :) Pitäis noita takaaleikkauksia kuitenkin mahdollisuuksien mukaan vältellä kun ei ne ainakaan sitä vauhtia lisää. Ja ehtisin kyllä aika usein siihen persjättöön jos vaan uskaltaisin edetä ja luottaa. 13:sta niisto-persjättö ja 15:sta lähetys, 16:sta päällejuoksu. Kun itse ei mene sorkkimaan liian lähelle, niin tuleepas nätisti ohjaukseen näissä. Kiva treeni oli, ja pähkinääkin meille. Toka kierroksella ihanan sujuva rata ja pois.

Lauantaina lähetäänkin lomalle Saimaalle, ja sieltä ajellaan perjantaiksi takaisin jotta ehditään lauantaiksi valmennukseen. Autossa saa istua ihan kiitettävästi, mutta loma on kyllä erittäin tervetullut <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti