torstai 13. maaliskuuta 2014

Anne Huittinen koutsasi 08032014 + viikkotreenit

Lyhykäisesti muistiinpanoja viime lauantain Anne Huittisen valmennuksesta sekä tiistain viikkotreeneistä med Jonna.


Otin lähdön 3. esteeltä. Oik. jalalla työntö muurille ja siitä valssiin. Tutustuessa pohdin valssin huolellisuutta, jotta ei lähtisi kiertämään 4.estettä takaa/hakisi putkea. Ei ollut huolta siitä, mutta onnistuin jyräämään eka yrityksellä niin, että valahti nelosen jälkeen kaukaa kiertämään 5. takaa. Ylipäätään Anne kiinnitti huomiota meidän takaakiertoihin ja niiden ohjaamiseen. Mm. 9. esteellä mielummin takaakierto ohjataan esteen edestä työnnöllä (rintama viistosti vasemmalle) eikä mennä ähräämään sinne siivekkeen eteen (rintama takaseinään). Mun oma sijoittuminen on siis takaakierroissa usein aika urpo, mikä hidastaa kaikkien liikkumista ja sujuvuutta. Kannattaisi varmaan myös vähän miettiä minne matka jatkuu sen takaakierron jälkeen. Yllättäen pääsis nopeampaa ite liikkeelle eikä tukkisi koiran tietä, kun ei pyllertäisi siellä siivekkeen kulmalla. Ja vielä peittäisi siivekkeen näkymistäkin koiralle. 10. takaakierron jälkeen tein valssin. A:ta me ei tehty ollenkaan.

14.hypylle tehtiin vippausta - meille uusi tekniikka. Olipa siistiä opetella jotain ihan uutta! Elikä koira oikeaan käteen (käsi kiinni / lähellä kroppaa kunnes on hanskassa), vippaus takaakiertoon. Oma liike tekee ympyrän. Vähä toimi hienosti kun harjoiteltiin ensin muutama kerta. Tätä ohjausta tuskin ihan heti olen kisoissa heittämässä, mutta pitää harjotella se varmaksi ehdottomasti. Tämmösessä kohdassa mulla tuskin olisi mahdollisuuksia vaihtaa muurin jälkeen enää puolta (jotkut teki sinne persjätön), koska juoksuA, ja vielä kulmassa jota en tällä hetkellä pystyisi koiraa yksin jättää suorittamaan saadakseni etumatkaa. Tuplasylkkäri olis ollut toinen vaihtis, mutta sitä ei kokeiltu. 15.-16. väliin tein persjätön, ja 17. kokeilin ensin sylkkärillä. Ehdin kuitenkin hyvin valssaamaankin kun edellinen ohjaus oli ajallaan, ja valssi oli paljon parempi ja nopeampi vaihtoehto.

19. putkijarru (muista myös se rytminvaihdos suhinan lisäksi!), 20. pystyi olla jo ottamassa kauempaa jolloin ehti lähettää valssilla kääntymään 21.ltä (ota koira mukaan myös sitten, äläkä lähde paahtamaan seuraavalle esteelle itseksesi). 23. tein sylivekin. Tää vähän tökki, mutta 25. takaakierto - whaaat!? Minä possu olin sijoittunut ihan minne sattuu, ja M kielsi. Tätä 22.-25. kohtaa hinkattiin kunnes loppui eka kierros. Kun olin kerennyt sulatella, niin onnistuihan se sitten oikeen kivasti. Kun en taas mennyt sössimään itse --> vähän sama homma kuin tuolla 9.esteellä, mutta vielä tärkeämpää se oma sijoittuminen. Putkijarrua taas ja loppu oli ihan ok. Sain myös neuvona, että noita takaakiertoja kannattaisi palkkailla silloin tällöin, ja muutenkin jemmata palkkaa milloin minnekin että tulisi superyllärinä kesken matkankin. M meni ihan miljoonaa matot rullalla tuohon 25. kiertoon kun siellä oli palkka odottamassa. Tykkäsin ihan tosi paljon koulutuksesta, toivottavasti pääsen Annen oppiin toistekin. Koulutustapa oli mua motivoiva, että perhana nyt pitää skarpata! Mä kun tahdon aina joskus valua sellaseen semiyrittämiseen. Ja just parasta näissä ulkopuolisissa kouluttajissa, että huomaavat asioita joihin itse, eikä muutkaan samassa porukassa treenaavat välttämättä kiinnitä huomiota, kun on katelleet meidän menoa pidempään. Ja että pieniinkin asioihin otetaan kiinni. Jäi asioita kivasti surrailemaan päähän taas. Esim. nuo takaakierrot - juu kyllä ne sujuu ihan kivasti (yleensä). Mutta mietippä, että miten ne sujuis vielä paremmin, helpommin ja nopeammin? Ei pitäisi vaan tyytyä siihen "ihan kivaan" ja selviytymiseen. Ei tässä hommassa kyllä koskaan treenattavat asiat ja kehittyminen lopu :)

Tiistaina rata näytti seuraavalta:


Mulla meni jotain rikkipoks vasemman puolen lonkan/lantion tienoilta jo aika alkutreenistä, mutta tietysti juoksin joka tapauksessa. Ei olis ehkä kannattanut, nyt kävely on tyyliä pingviini, ja aika ilkeästi sattuu. Toivottavasti joku pikku venähdys/revähdys ja menisi ohi nopeasti.

Alun olin ottamassa pituuden kohdalta, ja tein ensin valssin pituuden jälkeen ja toisen perään putkelle. Jonnan kehoituksesta korjasin niin, että pituudelta peruutellen kohti 3.hyppyä, jolloin ehti paremmin kääntämään kohti putkea. 7.takaakierron jälkeen valssasin ja menin A.n vasemmalle puolelle. 14.putkelle pikkujarru - en tiedä olisko ollut tarpeellista näin jälkikäteen mietittynä, koska 15.hypyn takaakierron ohjasin seinän puolelta. 16 takaakierrolta 17:sta päällejuosten ja ajoissa merkkaamaan kääntö kohti putkea - koira siis kiersi siivekkeen 19.putken puolelta. Tässä kirjoittaessani voin taas todeta, että mulla kaiken maailman ohjauskuvioiden nimitykset ei oo ihan hanskassa :P (varmaan esim. aika monelle mun ns. valssille on olemassa joku omakin nimitys riippuen kuinka se tehdään... ) Suurimmat ongelmat tällä radalla oli ohjaajan juoksukunnon lisäksi se, että se ei meinannut muistaa rataa. Olin ihan puhkikatki 10 min. juoksemisen jälkeen, tietty se kipukin vaikutti vielä asiaan. Mokia tuli, kun tipuin hetkeksi kartalta. Lopuksi tehtiin A:ta putken kanssa. Kiva reeni ja asennepiiskaus taas Jonnalta (kliks blogiin). Se saa musta kyllä revittyä treeneissä irti asteen verran enemmän asennetta ja yritystä. Mun pitäis varmaan nauhottaa sen karjumista aina kisareissuille mukaan, niin saisin sopivan moodin sinnekin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti