lauantai 29. maaliskuuta 2014

Tiistain treenit

Viime tiistain treeni lyhyesti muistiin. 1. hypyn takana oli oikeasti tietenkin enempi tilaa. Tehtiin pätkiä 1-9, 10-17 ja 16-26. Niin joo, ja muutosta sen verran, että 5. putki mentiin toiseen päähän.


Eka pätkä toimi kivasti niin, että olin renkaan takaa ottamassa vastaan. Heli oli palkkaamassa vauhtia loppusuoralle. 6.rima tais kerran tulla alas kun oli niin hoppu maaliin, mutta tässä ei ollut mitään kummia meille.

Pöytä oli ihan ihmeen kummastus. Me ei kyllä tehdä sitä juuri koskaan, myönnän. Putkesta tullessa jarruja piti etsiä, ja palkkailin pöydältä. Ihme tössimistä oli myös pussin kanssa, jäi ihan tuhannen solmuun sinne, ja pääsi pihalle hitaanlaisesti :P Sitäkin palkkailtiin sitten.

18.muurilla kokeilin tehdä erilaisia ratkaisuja. Tiesinkin, että tulisi olemaan vaikeaa meille. Toimivin ratkaisu, jolla muuri ei kolissut, oli arveiluideni mukaan pakkovalssiin vieminen seinän puolelta. Se meni ihan hyvin, ja ehdin itse ohjaamaan renkaan vasemmalta puolelta. Keinuakin palkkailtiin pari kertaa, ja sitten lopuksi vielä pussia.

Yksittäisissä, harvemmin treenattavissa esteissä siis parantamisen varaa.

Ai niin, linkitän Jonnan kirjotukset Vapun motivaatioluennolta, koska mun muistiinpanot jäi melko ohueksi. http://kielpi.blogspot.fi/2014/03/vapun-luentoa.html
Mulle parhaiten mieleen jäi
- palkkarankingin tekeminen ja sen käyttäminen
- kun menet treenaamaan, keskity siihen - jos koiralta vaaditaan 100 %, tulee ohjaajankin antaa sama 100 %
- opeta koiralle leikkiminen, käytä itse koirien sääntöjä - treenaa leikkiminen sellaiseksi kuin sen itse haluat
- treenimäärä koiran moottorin mukaan - toiset kestää enemmän toistoja kuin toiset
- vaikka koira kestäisi toistoja, tee niitä vain sen verran mitä itse voit tehdä laadukkaasti!
- vuorovaikutus: huolehdi, että aloittaessa koira on läsnä ja vastaanottavainen
- älä heti auta/hoputa, vaan anna aikaa ajatteluprosessiin
- vireystilan säätely tunnista koiran ideaali vireystila. Opettele nostamaan ja laskemaan virettä. Opetellaan uusia asioita ensin alemmalla vireellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti