sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Treenimuisteloita ja huoltoa

Oho hups treenit laahaa perässä. Viime viikon harkkoja siis lyhykäisesti. Tuommosta rataa tehtiin tiistaina Helin vetämissä treeneissä, pätkissä 1-6, 7-11, 12-19. Erilaisia lähtöjä, keppi- ja putkikulmia.


Ensin tehtiin pätkä 7-11. Alun tein niisto-persjätöllä. Tämä pätkä meni (muistaakseni) hyvin. Niistot sais olla kyllä parempia. Keppeihin hyvä vauhti vaikka mentiin seinää päin!

1-6 alku oli hankala. Ei kääntynyt kakkoselta ajoissa, jos olin tyrkkäämässä sen ja kääntämässä valssilla. Tää ei kyllä toiminut oikeen muillakaan maxikoirilla. Ajatus oli siis, että näin ohjaamalla olis ehtinyt tekemään persjätön 3-4 väliin ja menemään putken seinänpuolta. Paremmin toimi kuitenkin, kun koira otettiin 2.esteen takaa merkkaamalla, napattiin putkelta mukaan ja kepeille. Keppikulmat toimi näissä treeneissä hyvin. Se osaa ne.

Vika pätkä 12-19. 14 hyppy oli kylläkin toiseen suuntaan. Sinnekin niisto-persjättö. 16.hyppy mentiin herkästi väärään suuntaan, en vaan malttanut odottaa tarpeeksi, että tulee käteen vaan lähdin liikkumaan liian ajoissa. 18. takaaleikkaus/olkapääkäännös oli jees, ihan tosin hilkulla jo ettei kieltänyt kun käänsin turhankin voimakkaasti.Puomia vahvisteltiin.

Sitten sunnuntaina oltiin Hurttahallin treenivuorolla rentouttavan, mutta väsyttävänkin mökkireissun jäljiltä. Oli vähän puhti pois, ainakin ohjaajalta. Hallissa oli myös niin lämmin ja mulla liikaa vaatetta, että hiki lensi.


Alussa aioin irrottaa putkelle ja tehdä persjätön. Ei ihan meinannut irrota. Joten tein 3.esteelle sylkkärin. Ihan sama siis, vaikka olisin ohjannut A:n putken puolelta, mutta halusin treenata sitä irtoamista. 7-10 välin ohjasin koko ajan oikeaa puolta, toimi ihmeen hyvin. A:n jälkeen valssilla kääntäminen 14:sta ja muuri pakkovalssilla. Takaakierrot muurilla ei vaan onnistu, aina kolisee. Ei me kyllä edes kokeiltu, mutta tuo valittu ohjaus toimi. 21.keppejä tein ensin niin, että ohjasin vasenta puolta ja tein valssin tai persjätön lopussa. Vauhti vähän laahasi. Oli parempi, kun vaihdoin puolen ennen keppejä jo, ja hali silti kepit hyvin. Vahvisteltiin kontakteja myös. Ihan hyvin tehtiin teknisesti, mutta pikkusen vetelää menoa muuten.

Sunnuntaina mentiin suoraan hierontaan. Oli aika juntturassa koko koira. Hieroja totesi, että viime vuoden lopulla käynyt selkäsauna näkyy kropassa. Aijjai. Kehoitti myös syöttämään B-vitamiineja ja turkkiöljyä. Kuivahkon oloinen. Kuurit aloitettiin heti maanantaista. Niin joo, ja vähän saisi painoakin ottaa pois - tämän oon todennut kyllä itsekin ;) Muskaa on taidettu viime aikoina sääliä ja lelliä vähän liikaa :D Tän viikon tiistai huilittiin treeneistä ja palauteltiin.

Niin, ja onhan meillä se pentukin tosiaan. Se aihe ansaitsee ihan oman lukunsa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti