keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Hanskat on vähä hukas

Jahuu, agilityn pariin on päästy sukeltamaan viime viikolla, ensin torstaina ryhmätreeneissä ja sitten sunnuntaina yhden kisaradan verran seuran omissa karkeloissa.

Torstain harkka oli tämmönen. Piti keksiä vähintään 2 ohjaustapaa radalle, siis lähinnä noille missä joku on tehnyt valsseja.


Pahoittelen taas jo etukäteen, että multa ei löydy termejä ohjauskuvioille...

Alku 1.-5.
1. menin renkaan ja pituuden välille, ohjasin hypyn olkakäännöksellä (?) ja kepit takaaleikaten. Yllätyin ihan, kuinka hyvin se toimi.
2. pituuden taakse ottamaan koira vastaan, itsellä jo rintama hypylle päin. Hypylle valssi.

 6.-11.esteet
1. valssilla 6.-7., persjättö putken jälkeen ja niisto-persjätöllä 9.hyppy, putkelle siis vaan kääntämällä.
2. 6.-7. persjättö, valsseilla 9. ja 10.

12.-19.esteet
12.-15. ohjasin samalla tavalla kokoajan kun on suoraa menoa. 14.hypyn tuli kerran ohi, kun unohdin ottaa vastakkaisella kädellä haltuun.
1. juoksin itse 17. taakse puolipakkovalssiin (?).
2. päällejuoksu 17:sta

Kummallakin ohjauksella meni putken väärään päähän. Joka kerta. Vaikka tein mitä. Ei auttanu heiluttelut ja huutamiset, se vaan katto mun päälle ja meni vaan että humahdus kuulu. Ihan ihme jumitus! Jonna meni jo väärään päähän heilumaan, ja silti yritti tunkea sinne. Toka kierroksella koin ahaa-elämyksen, ja kuljettamisella ja pakkovalssilla putkeen onnistui. Toinen kierros meni muuten ihan persiilleen, koska joku oli kylvänyt kulkureiteilleen lihapullavanan, ja Muskan mielestä ne täytyi siivota pois. Ennen lihapullarallia koira kulki itse asiassa aika hyvin! Tuli ohjauksiin mainiosti (lukuunottamatta tuota putkiepisodia) ja juoksikin ihan reipasta vauhtia. Hyvä fiilis jäi, vaikka vettä satoi ja olin ihan jäässä. Jeh!

Sinnikin pääsi tekemään vähän hypyntarjoamista samalla. Sitäpä ei olla montaa kertaa tehtykään, mutta hyvin se hoksasi hetken mietittyään. Sen kroppa on tällä hetkellä mallia tikku-ukko: hoikkeliinivarressa pitkät tikkujalat ja siimahäntä :D Se kuluttaa kyllä menollaan jokaisen nappulagramman mitä saa, ja on ehkä hitusen liian hoikka tällä hetkellä (mun mielestä). Taas lisäsin ruokamäärää, että paino pysyisi sopivasti nousussa. Lämpimillä keleillä juotin kumpaakin, kun tuntuu että Sinnikään ei turhia itseään nesteytä. Kuulin sen verran ikävän tarinan erään pennun kohtalosta lämpimällä säällä, että totesin ettei koskaan voi olla liian tarkkana nesteytyksen kanssa.

Viime viikonloppuna oltiin porukoilla pari päivää.  Muutamia kuvia sai räpsäistä, ennen kuin sain tyypit kutakuinkin edustavasti kuvaan :D Muska on näistä ainoa, joka poseeraa kiltisti ja meinaa jo kyllästyä, kun muut ei osaa nätisti istua ja katsoa kameraan korvat kauniisti aseteltuna. Hilla (mun vanhempien sekarotuinen) vetää korvia masisasentoon ja Sinni heiluu kuin viimeistä päivää. Hilla ei ihan hirveästi perusta Sinnistä, mutta sietää sitä kyllä hyvin kärsivällisesti.


Olin talkoilemassa sunnuntaina ja Muskan kanssa kipiteltiin päivän viimeinen startti. Hyllyn verran, mutta ei nyt ihan katastrofaalisen paskasti kuitenkaan. Hylly tuli kohdassa, jota en osannut edes ottaa huomioon. Muska kävi tekemässä putken melkein pimeästä kulmasta hypyn takaakierron sijaan - epäilen, että omalla ahterillani peitin hypyn siltä (ja kenties ohjasinkin vielä mitä sattuu) kun lähti valkkaamaan putkea. Harmi, kun ei ole taaskaan videolla mitä siellä törttöilin. Ei se rata muutenkaan ihan sujuva ollut, mm. ennen pimeään putkikulmaan lähetystä hukkasin koiran selkäni taakse hortoilemaan. Oli siellä kuitenkin hyvääkin pätkää. Kepit oli törkyhitaat. Voi olla että käyn kisaamassa Vöyrillä vielä ensi tiistaina, sitten lähdetäänkin viikonloppuna Tampereelle SM:iin. Lakkellehan ei joukkuetta tullut, mutta me mennään yllätyksenä VAS:sin joukkueelle lainaan lauantaina. Hauskaa! Hanskat on vähän normaalia enemmän hukassa, mutta ei haittaa! Oon tosi iloinen että päästään osallistumaan ylipäätään.

Uimakouluakin on jatkettu, tai käyty lähinnä lorkkimassa Sinnin kanssa kun Muska hoitelee uimispuolen. Vesi tuntui Alajärvessäkin olevan vielä aika kylmää, joten en ihmettele jos pentua ei huvita kastella itseään mahanalusta pidemmälle. Luulen, että kun vedet lämpenee, niin jossain vaiheessa se painelee perässä veteen. Muska on varmaan tyytyväinen, että saa toistaiseksi kroolata rauhassa. Muutenkin ollaan nautittu enimmäkseen ihanan kesäisistä säistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti