tiistai 12. elokuuta 2014

Lapin perheretkellä

Nyt sitä ollaan purjehdittu auvoisasti avioliiton satamaan. Eli jorailtiin pitkälle seuraavaan päivään ja oltiin kuin rekan alle jääneitä juhlien jälkeen :D Kauaa ei lepäilty laakereilla, kun pakattiin heti maanantaina auto kattoa myöten täyteen tavaraa, tytöt takakonttiin ja startattiin kohti Lapin maisemia. Tytöt oli meidän hääviikonlopun hotellilomalla Pedersöressä ja palvelusväki kehui, kuinka superkiltti pikku pooderskoolie mulla on. Muskan käytökseen kyllä luotin täysin, se on aina niin kiltti ja kuuliainen, eikä pidä yleensä turhaa meteliä itsestään. Mutta Sinnikin keräsi pojoja ottamalla lunkisti hoitolassa. Kummankin perusolemus oli käynyt ilmi, kun olivat päässeet vapaaksi suureen aitaukseen. S oli rällänyt kuin viimeistä päivää, M oli patsastellut ja nuuhkinut menemään :D Oli ne aika onskuja, kun menin hakemaan ne kotiin, mutta hienosti ne oli pärjänneet. En pystynyt lähteä viemään niitä sinne itse, koska nyyh, mun vauvvat. Pidätin mm. urheana itkua kirkossa, enkä vollottanut juuri ollenkaan. Onnittelujonossa Jonna vilautti tätä ihanaa teostaan:


Jep. En itke kun sanon tahdon, vaan kun nään Sinnin nassun :D

Niin, ja sitten sinne Lappiin. Meitähän oli tosiaan samassa kämpässä yhteensä 9 ihmistä ja 5 koiraa. Mökki oli Muoniossa Äkäsjärven rannalla, ja onneksi parisataaneliöinen, 3-kerroksinen ja varustettu väliovilla ja porteilla, joten elo oli hieman rauhallisempaa. Säät suosi vähän liikaakin, eikä tuskaisen helteen vuoksi pystynyt kovin pitkiä vaellusreissuja tekemään. Marssittiin me kuitenkin Särkitunturille ihastelemaan kansallismaisemia ja uimaan tunturilammessa, Pallaksella sekä Ylläksen ja Levin huipuilla käytiin myös. Koirat jaksoi hyvällä juottamisella ja uittamisella ihan hienosti.

Särkitunturilla:


Pallaksella:


Ylläs ja Levi:Huippukiva reissu oli. Kumpikin jaksoi reissata pitkät ajomatkat rauhassa, eikä kummankaan nuppia juuri näkynyt ajellessa. Sinnillä tosin meni Lapinhuuma vähän alkureissusta päähän. Se rallatteli, eikä tahtonut käskystä tulla, kun sai vapaana kekkaloida mökin pihalla. Muut seurasi parvekkeella huvittuneena, kun yritin saada sitä ruotuun, ja se vaan paineli pitkin pusikoita eri suuntaan. Tasoittui kyllä sitten muutaman päivän perästä. Lienee yleinen härdelli sekoitti pikkuparan pään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti