tiistai 19. elokuuta 2014

Uusien lajien parissa

Viime viikolla on oltu reippaita, ja tehty muutakin kuin aksaa. Hurja treenisyksy on alkanut, khih ;D

Lauantaina koirat pääsi remmilenkin yhteydessä puistoon kera kiekkojen. Kyllä, REMMILENKIN. Oon ottanut härkää sarvista ja metsälenkin lisäksi kovasti pyrkinyt käymään myös jonkin mittaisen keikan kävelemässä remmien kanssa. Oon vältellyt sitä touhua lahjakkaasti koko kesän. Sinnin kanssa se ei ole mitenkään erityisen hauskaa, ja kaikkea kurjaa ja ei-sujuvaahan kannattaa vaan olla tekemättä, eikö? No tietty pikkusen on päivittäin ollut remmissäkin, mutta pidemmät reissut kaikki villinä ja vapaana. Tällä taktiikalla on menty tähän saakka, mutta totesin että vois olla ihan kiva sitten kun kaupunkiin muutetaan, että pikkumustakin osais kävellä narun päässä edes melkein kauniisti. Siihen tavoitteeseen on vielä hieman matkaa. Koska autot. Poukkoilusta on jo päästy, mutta kyttääminen kukoistaa ja voi hyvin. Yllättäen kuitenkin ihan harjoittelemalla se menee parempaan päin koko ajan, jännä. Ja kyllä Sinni myös vetää hihnassa. Sekin kummasti paranee treenaamalla. No mutta se siitä. Hauskempiin aiheisiin.

Muska pääsi fribailemaan ensin. Hienosti veti komeita koppeja. Ja vauhdista luovuttaminenkin oli vielä muistissa, vaikkei olla kesän aikana juurikaan treenattu. Olisko kerran painanut uuden kiekon perään edellinen suussa. Tiputtaa vieläpä luovutettavan kiekon kivasti mun kohdalla, ettei tarvi itse poukkoilla kiireellä hakemaan. M oli varsin onnellinen.Sinni teki muistaakseni jopa toista kertaa ikinä. Yllättäen se tykkää kovin :) Sinnin kanssa harjoittelin ensin kiekon ottamista suuhun vedättämällä nassun korkeudella kiekolla perässä, ja irrottamalla suuhun sopivalla hetkellä. Sitten heittelin sille rollereita. Pitää opettaa sille pian jo kiertäminen. Hirveä räpeltäminen on nyt, että saan sen olemaan kiekon lähtösuuntaan päin eikä muhun päin "heiton" lähtiessä. Taitavasti se haki kiekot ja otti ne kiinni liikkeestä. Palauttaminen on vähän niin ja näin, kyllä se sieltä tulee perille asti, mutta se toheltaa tullessaan kiekon kanssa aika paljon. Vähän mukamas tiputtaa sen ja touhuaa sitten sitä takas suuhun, ja pelailee itsekseen. Mutta muutamaksi kerraksi tosi hienosti. Eikä sillä edes kilahda kovin pahasti ainakaan vielä, kun olen itse rauhallinen enkä rieku menemään.


Sinni täytti muutes puoli vuotta sunnuntaina. Huii. Ja Muskahan täytti vuosia kun oltiin Lapissa, se on nyt 7-vuotias. Muru <3

Juhlapäivän kunniaksi Sinni pääsi tutustumaan toiseenkin uuteen lajiin - ajeltiin Ilmajoelle Koirakoulu Fiilikseen lambeja katsomaan. Odotin jännityksellä ja mielenkiinnolla mitä tyyppi tuumaisi lampaista. Itse en lajista ymmärrä vielä yhtään mitään, joten en oikein osannut arvella, miten se reagoisi. Remmissä ensin mentiin pienessä pyöreässä aitauksessa kolmen lampaan kanssa, ja sitten Sinni päästettiin vapaaksi. Sitä jännitti ja kiinnosti yhtä aikaa, mutta se syttyi lampaille hienosti ensikertalaiseksi. Itsehän pyörin seassa ihan pihalla, ja Minna sai samalla paimentaa sekä minua, että Sinnin kanssa lampaita :D Hyvin lähti karuselli lambien kanssa pyörimään ja Sinni kiersi nätisti, vaikka uskallus meinasi välillä loppua. Hetkittäin häntä ja kroppa alkoivat jo laskemaan. Sinniä kehuttiin kiltiksi pennuksi, ja sen kanssa voi jatkaa koulutusta eteenpäin. Super!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti