tiistai 23. syyskuuta 2014

Superkiva sunnuntai ja viimeset pentureenit

Vitsi, että oli ihan älyttömän hauska treenipäivä sunnuntaina. Tosi tervetullut piristys muuttolaatikkohelvetissä kiroilemiseen!

Sinnin kanssa käytiin ensin Fiiliksellä viimeisen kerran kattomassa lampaita. Tai siis jahtaamassa ja vähän haukkaamassakin niitä :D Mun oma rytmi ei ollut sitäkään vähää kohdillaan, mitä viimeksi. Kauhean paljon on itsellä oppimista lampaiden liikkumisesta ja niiden kanssa liikkumisesta.

Sinni meni välillä ihan hitonmoista vauhtia ja minä yritin suojella lampaita ja pyöriä parhaani mukaan. Aika kaaosmaiset tunnelmat oli :P Lampaat imeytyi muhun kiinni, ja käytännössä välillä ne vaan pyöri paikallaan, Sinni toisella ja minä toisella puolella. Se on ihan hurjan innoissaan lampaista, ja ajaa niitä kyllä kauniisti jos saan karusellin pyörimään riittävän suurena ja lampaat etenemään niin, ettei etäisyys koiran ja lampaiden välissä ole liian pieni - mutta vaikeeta on! Kun se pääsi niiden taakse ja liian lähelle, tai jos lampaat ei liikkuneet kunnolla, joko into tai pieni jännitys sai sen napsimaan poloisten berbereitä. Ja minä surkea paimentyttö en ehtinyt aina niitä suojaamaan :/ Kun keppi oli koiran edessä estämässä ajoissa, niin Sinni luopui ajatuksistaan. Juurikaan ojentamista kepillä se ei vielä kuitenkaan kestä. Kun sille muutaman kerran napautti maahan, se alkoi passivoitua ja tulla epävarmaksi. Joten ei ojennella. Me voidaan nyt siis hyvillä mielin jäädä kypsyttelemään pikkuneitiä, ja palata aiheen pariin keväällä. Se on kouluttajan mukaan kiltti ja sillä on luontaisia taitoja, eikä tämän ikäisen pennun kanssa tarvitse edetä tässä vaiheessa pidemmälle, kun ne vietit ja taidot on sieltä herätetty kypsymään. Hommaa voidaan jatkaa tästä eteenpäin, kun kasvaa ja kypsyy vähän, sekä alkaa kestämään kouluttamista. Mutta voi että oon kiinnostunut tuosta puuhasta, vaikka olenkin siinä ihan hirmu surkea vielä :) Mun pitäis vaan tällä välin itsekin oppia jotain :P

Tuossa on muutama videopätkä kauheudessaan - nämä ei tosiaan ole parhaimpia paloja, vaan näissä näkyy mun huono liikkuminen ja siitä johtuva Sinnin lampaille pääsy :P Taustamusiikki on lisätty, koska mä voivottelen ja kiroilen itselleni :DHuristeltiin sitten suoraan Lapualle kentälle muutaman kaverin kanssa. Muska sai tehdä edellisviikon ryhmätreenien alkua lähinnä vauhtiharkkana. Se menikin oikeen mukavaa vauhtia. Toisella kiekalla tehtiin puomia ja keinua, sekä keppejä hetsaten. Kepeillä tein myös persjättöjä ja sivuetäisyyttä - hienosti pujotteli loppuun. Puomilla se teki taas eka toistolla sikamaisen loikan, ja sitten alkoi vähän himmata, että osuisi kontaktille. Noh, Muskan kanssa pääasia olis, että tulisi sieltä kohtuu reippaasti alas asti, eikä loikkisi. M oli kaikin puolin oikeen pätevä ja kiva.

Sinni pääsi rauhoittumaan kentän laidalle, kun muut treenas. Se oli hiljaa, eikä kovin riehunutkaan, mutta meinasi jumittua tuijotusmoodiin välillä. Ojentelin sitä ja palkitsin, kun pystyi keskittyä tai olla rennosti. Se on kuitenkin kehittynyt - vaikka työtä on vielä tehtävänä. Lopuksi se pääsi kentälle tekemään 2o2o:ta puomin alastulon ja minipöydän kanssa. Toista kertaa siis - ja vitsi kuinka se oli hieno ja taitava <3 Pohjatyön tekeminen kotona on todella kannattanut. Etupalkkana oli lelu, mutta malttoi silti pysyä kontaktilla ja nokkia, ja lähti luvan kanssa vauhdilla palkalle. Liikettäkin se kestää jo melko hyvin, mutta etenkin taakse jäämistä pitää treenata. Sitten se sai mennä muutaman kerran putkeen, ja meni sinne tällä kertaa reippaasti, eikä palannut mua odottamaan :D

Maanantaina oli viimeiset pentutreenit Tähtitekniikalla. Siellä harjoiteltiin itsenäisesti sylkkäreitä ja taputtamisen ja hälinän sietämistä. Leikittiin lelulla ja välillä itse taputettiin ja hurrattiin, ja sitten treenikaveritkin taputti ja hurrasi Sinnin leikeille :) Ei piitannut S huomionosoituksista, vaan leikki jatkui yhtä hurjana. Sylkkärit vähän takkusi, ja käteen tulemistakin pitää harjotella lisää. Sitten Maijun kanssa harkattiin Sinnin kanssa pimeää putkikulmaa ja hypyillä etenemistä. Ne meni hyvin. Putkeen meno kun palkka oli ulostulopäässä oli ihan ensin vähän että "häh", ja kurvaili miljoonaa ohi putken suun ja ulkokautta palkalle. Mutta muutaman kerran mietittyään hoksasi ja meni putkeen hienosti. Hypyissä ei ongelmaa. Lelu palkkana päässä, niin Sinnille voisi laittaa siihen esim. jonkun näköesteen (ämpärin tms.), kun teki jokusen tappoloikan sinne palkalle.

Ihan noin ylipäätään Sinni on kyllä niin hauska tyyppi edelleen, että sen kanssa ei voi tehdä mitään vakavalla naamalla :D Se on niin älyttömän iloinen ja onnellinen, ettei meinaa pysyä pöksyissään. Kyllä se toki osaa rauhassakin olla ja tekemättä mitään, mutta kun sen kanssa tehdään, niin voi että sentään kuin riemuissaan se on. Malttia ja itsehillintää se tarvii vielä kovastikin, mutta kyllä se tolkkuuntuu koko ajan. Aika jämynä sen kanssa saa kyllä välillä olla, ettei mene överiksi. Mm. eilen kun se hökelsi ja hölmöili, niin mulla meni kuppi sen kanssa nurin, ja tein sille selväksi että autosta ei tulla pihalle ilman lupaa, eikä sinkoilla sinne tänne muutenkaan. Se on sen verran kovapäinen, että lempeä taputtelu ei siihen tepsi, vaan pitää välillä keskustella vähän enemmänkin. Mutta hassunhauska pieni se on <3 Mä niin tykkään siitä!

Sinni 7 kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti