keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kisaa, jumppaa, kehonhuoltoa ja uutta ruokavaliota

Ensin kisakuulumisia. Janakkalassa käytiin Räsäsen Minnan radoilla tekemässä 2 hylättyä suoritusta. Jännitys ei vaivannut lähellekään saman vertaisesti, kuin edelliskerralla, mutta muuten menikin sitten vähän penkin alle.

Agiradalla me testattiin vissiin, kuinka paljon yhdelle radalle on mahdollista saada virheitä ja hyllyjä. Ihan hirveen monta saatiin. Ainaski 15 vp, 2 hyllyä ja sitte esteen räjytys ja keskeytys. Ensimmäinen vitonen tuli kepeiltä - meni sisään 2.välistä kun linja levisi liian laajaksi 5.hypyn pyöräytyksessä. Ensimmäinen hyl tuli 9.hypyn jälkeen. Mun valssi oli ilmeisen myöhässä ja paska, koska Muska meni putken sijaan puomille. Seuraava vitonen loikattiin puomilta, ja hylly menemällä putken väärään päähän. Puomilta tuli toinen vitska. Voihan #@&&%. Olis pitänyt näin jälkikäteen viisasteltuna jo antaa palaute. Sit me räjäytettiin vielä 19. hyppy ja lopetettiin siihen. Koska kaikesta pitää löytää jotain hyvää, niin: alku onnistui (ohjasin 1-2 esteet takaakierto-valssilla) ja kepit meni hyvää vauhtia (sitten kun korjattiin eka). Siinäpä ne positiiviset oikeastaan. Kauheeta sähellystä, nauratti vaan taas, että voi hyvää päivää.


Hyppäri tuntui tutustuessa karsealta, mutta menikin yllättävän hyvin. Eka töppi tuli 10.esteen niisto-persjätössä. Tai siis siinä niistossa, sinne sain aikaan kiellon. Hylly tuli esteelle 15. josta tuli ohi (?) enkä alkanut enää korjaamaan kun oli joka tapauksessa vitonen alla, ja halusin koiralle vaan hyvän fiiliksen loppuradasta. Oisko se valssi ollut taas löysä ja myöhässä... Tästä radasta olin kuitenkin iloinen, kun selviydyttiin noista vaikeista kohdista. Varsinkin tuosta lopusta, että sain sen ensin ohi putken suusta 17.hypyn jälkeen ja sitten irtosi pimeään putkikulmaan.Koska Muska oli lauantai-illan kisaamassa, Sinni pääsi sunnuntaiaamuna A-Qilityn järjestämälle kehonhallinta- ja jumppakurssille, jonka kouluttajana oli Lotta Lehtinen. Oli hirmu hauskaa!

Lyhyesti harjoitukset, joita tehtiin:


  • Peruuttaminen. Ensin normisti tasaisella, sen jälkeen putkenpainokasan sekä portaiden päälle.
  • Kurreasento ja takajaloilla seisominen, Seisoessa peruuttaminen ja eteenpäin liikkuminen.
  • Laatikolla kiertäminen sekä etu- että takatassut laatikon päällä. Sama juttu tasapainotyynyllä.
  • Laatikkoon sisälle meneminen
  • Tasapainotyynyllä ja tavallisella tyynyllä painonsiirrot kummallekin sivulle sekä eteen-taakse (etutassut tyynyllä)
  • jumppapallon kanssa istumista etutassut pallon päällä
  • jumppapallon päälle menemistä, siellä seiso-istu. Sinni saatiin pallon päälle ja hetkeksi istumaankin. Ei pysynyt siellä kovin kauaa vielä. Jatkossa pallon päällä voi tehdä mm. istu-maahan-seiso, kurreasentoa, takajaloilla seisomista, ympäri pyörimistä. 
Olikohan muuta... Sitten puhuttiin mm. jalkojen nostelusta, ristinostoista ym. Osa noista harjoitteista oli meille jo entuudestaan tuttuja, mutta jumppapallo taitaa mennä nyt hankintalistalle. Hauskaa ja hyödykästä puuhastelua kotiin!Mitähän muuta me ollaan tehty. No käyty aksatreeneissä ainakin. Viime viikolla oli kummallakin vikat treenit ennen joulua. Muskalla ryhmätreenit jatkuu samaan malliin ensi vuoden puolella, Sinnin jatkosta ei ole vielä tietoa, kun se alkeiskurssi loppui. Meidän kouluttaja oli sitä mieltä, että Sinni vois jatkaa matkaansa nuorten koirien ryhmään, mutta se on samana iltana Muskan treenien kanssa. Katsotaan, mitä keksitään. 

Muskan kanssa treenaaminen on välillä ollut vähän takkuista. En tiedä miksi. Jotenkin varmaan oma keskittyminen on vähän sinne päin, ja siksi tulee ihan ihme tahkuamista. Viikkotreenien radat on olleet aika haastavia, joten omin päin treenatessa ollaan tehty aika simppeleitä juttuja. Viimeksikin kun käytiin, tytöt teki samaa harjoitusta. Mutkaputket päissä ja väleissä 2 hyppyä. Siitä treenattiin irtoamista. Muskan kanssa kävin rälläämässä myös simppeliä rataa toisella kentällä. Sinnille hypyn tarjoamista karkuunjuoksulla ja palkan väliin jättämisellä. Tällä viikolla käyn tekemässä vielä pikkutreenit ja sitten tulee huilia harkkoihin. Sinnin kanssa tehtiin muuten viimeisellä Satun treenikerralla takaaleikkaustreeniä, pimeää putkea, takaakierto-valssia ja lopuksi huikea "rata". Se oli tommonen:Noin montaa estettä ei olla kerralla koskaan mentykään. Tuntu ihan agilityltä :) Hauska myös huomata, kuinka tarkka sen kanssa saa olla rytmityksessä, ja ylipäätään. Se kun aika herkästi lähtee vielä perään. Vauhti oli kyllä aika hurja. Ei ole ollenkaan liiottelua, että saan sen kanssa opetella itsekin ihan uudestaan aika pitkälti koko lajin. Sinnin kanssa ei ole juurikaan vielä alettu opettelemaan ohjaustekniikoita, ihan vähän yksittäisellä hypyllä. Se menee niin täpöllä, etten halua rikkoa sitä, kun on vielä kuitenkin kesken kropaltaan, ja alkaa sitä hurjasti kääntämään kovassa vauhdissa. Satu vahvisti mun ajatukset tästä. 

Koirat kävi maanantaina myös hieronnassa. Muskalla oli tälläkin kertaa "perusjumeja", mikä kuulostaa mun korvaan oikeen hyvältä. Se oikeen nautti käsittelystä, ja mulkoili paheksuen kun vuoro vaihtui ja sen piti antaa paikka Sinnille. Sinnillä oli taas takareidet kireät ja jumissa. Tuumailtiin, että sen hippaloinnilla asialle ei oikein mahda mitään. Se on kropaltaan hyvässä lihaskunnossa, mikä on hyvä juttu vammojen ehkäisemisen kannalta. Sekin rupes jo taipumaan käsittelyyn paremmin. Vähän tietysti yritti mäyhää käsiä, potkia ja sen semmoista perussettiä. Hyvin kuitenkin rauhottui, ja taisi sekin jo rohjeta vähän tykkäämäänkin siitä! 

Ruokailukin on muuten muuttunut nyt vihdoin sillä tavalla, että koirat saa reilu puolet päivän ruuasta lihana. Muskalle vaihtui jo aiemmin nappula Happy Doggiin, Sinni syö vielä säkillisen pentu-Eukanubaa ja siirtyy sitten samalle nappulalle. Siihen kylkeen menee vaihtelevasti sika-nautaa, nautaa ja kanaa jauhelihana. Hyvin maistuu ja uppoaa! Oon miettinyt tuohon sekaruokintaan siirtymistä jo pidempään, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi/mietin kuinka tiuhaan joutuu lihaa hakea pakastintilan vähyyden vuoksi/oon aatellut että on jotenki monimutkaista. Sain kuitenkin Sinnin kasvattajalta apuja, ja "uskalsin" aloittaa. Katotaan miten vaikuttaa koiriin tuskin negatiivisesti ainakaan. Öljyä tilasin myös lihojen mukaan Kennelrehulta, kun Nutrolin on aika arvokasta. Jotain lisäravinnetta pitäis käydä myös hakemassa. Ehkei tämä nyt niin vaikeaa ole kuitenkaan. Pitää vaan olla lukematta mitään nettipalstoja/keskusteluja aiheesta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti