torstai 22. tammikuuta 2015

Narttuhommia ja treeniä

Muutin blogin ilmettä vähän talvisempaan suuntaan. Oli niin harhaanjohtavan kesäinen tunnelma. Nyt on vuodenaikaan sopivampaa sinistä ja ankean harmaata :) No, onneksi pakkaspäivinä on saanut jopa nauttia auringonpaisteestakin. Kyllä se kevät sieltä tulee!

Lähdin extempore VAU:n kaamoksen kaatajaisiin / kauden alkajaisiin viime perjantaina. Se kannatti, sillä sen lisäksi että tutustuin useampaan uuteen seurakaveriin, sain itkettyä myös Sinnille treenipaikan! Tällä viikolla ohjatusti pääsivät siis harkkailemaan kummatkin tytöt.

Sinnin ryhmä on alunperin ollut ilmeisesti kisaavien, mutta siinä on useammalla vaihtunut syystä tai toisesta pentu treenattavaksi, joten porukassa on Sinnin lisäksi 2 sitä vielä nuorempaa pentua. Ensimmäisissä treeneissä tehtiin Sinnin kanssa tällaista harjoitusta, valkoiset numerot ja kumpaankin suuntaan (harjoitusten piirrustukset on otettu VAU:n valmennusryhmän blogista täältä):


Tämä oli Sinnille jo aika vaikea treeni. Ja mulle sen kanssa :P Harjoituksessa oli tarkoitus keskittyä sekä rintamasuuntaan että rytmitykseen. Kiihdytys putkelle, jotta koira etenisi reippaasti seuraaville esteille. Sinni tuppasi kaahaamaan jo 2. esteen ohitse ja suoraan putkeen, jos lähdin liika ajoissa putkea kohti. 4. ja 5.hypyt tehtiin leijeröimällä mustan nelosen takaa. Tässä se rintamasuunta todentotta vaikutti melkoisesti. No, ei Sinnin kanssa tosin muutenkaan koskaan mitään leijeröintiä ole tehty aiemmin :P Mutta voi taivas, että ne omat huonot maneerit on tiukassa. Ihanaa kun joku niihin taas puuttuu. Nuo on kuitenkin sellaisia asioita, joihin ei Muskan kanssa tehdessä välttämättä kukaan edes kiinnitä huomiota, kun sen vauhti on niin toisenlainen, että ehdin ihan eri tavalla pelastella, eikä ne virheet korostu muutenkaan samalla tavalla kuin nuorella, osaamattomalla koiralla. Olishan se kiva oppia itsekin tämän toisen kanssa paremmaksi ohjaajaksi. Rintamasuuntaa ja käsien asentoa sitten hinkattiin multa kuntoon :) Päästiin me sitten koko rinki ympäri, ja hauskaa oli. Kivan tuntuinen ryhmä ja hyvä koutsi. Ai niin, ja nyt sitten päästiin eka kertaa testaamaan myös häkissä olemista hallissa niin, että siellä on muitakin. Sinnihän siis mölyää kuin viimeistä päivää, kun ollaan keskenämme hallilla ja se jää häkkiin kun treenaan Muskaa. Mutta hurraa, se oli hipihiljaa nyt koko ajan häkissä ollessaan, vaikka mä lähdin hallin toiseen päähän. Jei!

Muskan kanssa olikin sitten sen treeneissä tuo sama pohja. Tehtiin ensin tuota samaa rinkiä, sen kanssa ei tosin leijeröity, kun ehdin juosta varsin hyvin muutenkin ja keskityttiin vauhdin saamiseen. Tehtiin myös nuo mustat numerot molempiin suuntiin. Taasen sitä rytmitystä ja rintamasuuntaa. Alkuun sain tietenkin Muskan ohjattua putken jälkeen olevalle suoralle hypylle. Käänsin suunnan putkelta liian myöhässä. Kun rintamasuunta oli ajoissa kohti 4.hyppyä, se kääntyi noin vaan. Ei juurikaan edes tarvinut himmata vauhtia putkelle.

Tehtiin myös tämmöinen treeni samasta pohjasta:


Muska hyytyi taas melko nopeasti, ja oli jo tällä toisella rundilla aika koppotikoppoti-meiningillä. Tuossa keskiympyrässä sitä sai jo odotella että irtosi hypyille. Mun on hirmu vaikea ohjata sitä, kun se menee sellaiseen hitaampaan moodiin. Olen liian ajoissa joka paikassa, mikä vaan hidastaa sitä entisestään. Tälle radallehan ei tullut kuin 2 valssia, 5. ja 13. esteille, muuten mentiin vaan suoraan ja rintamasuunnalla käännettiin koiraa. Olin ymppäämässä jaakotusta 8. ja 16.hypyille, mutta ihan turhaan. Pelkkä lähetys riittää kääntämään koiraa, ja turha hidastaminen jää pois.

Kivat treenit kaiken kaikkiaan ja tosi hyvää perusharjoittelua. Tuo pohja pitää painaa mieleen, kun siinä voi tehdä niin paljon muutakin. Mutta kyllä mun päässä on vahvistunut ajatus, että tän talven jälkeen otan Muskan varmaan ryhmätreeneistä pois. En oikein nää mitään suurensuurta hyötyä sen kanssa ryhmässä treenaamisessa. Toki mä itse opin siinä lisää koko ajan, mutta kuitenkin. Se saa sitten käydä treenaamassa omatoimisesti sen mitä treenailee.

Ilo Sinnin ryhmäpaikasta oli ennenaikainen, sillä saman tien sille napsahti juoksut. Meijän pikku-Simppa-Einari on fyysisesti NAINEN. Aikamala. Hän joutuu nyt olla kotona pöksyt jalassa, koska sotkee koko kämpän tällä hetkellä. Ei ollut kyllä housuista moksiskaan, Muskahan ei suostu tuollaisia päällään kotona pitämään. Muutamia viikkoja täytyy nyt ainakin pysyä sen kanssa poissa hallilta, kun siellä ei juoksunartut saa treenata. Vähän tylsää, mutta olihan ne odotettavissa ja vähän jo odotetutkin. Just juteltiin meidän pentueryhmässä koirien kuvauttamisesta, että reilu vuoden iässä on tavattu Ew:t kuvata. Että mekin päästään sitten skannaamaan ruotoa ja jännäämään maaliskuun aikoihin.

Loppuun muutama kuva Vesijärven jäältä. Käytiin maanantaina Selkäsaaressa pikku retkellä ja makkaranpaistossa. Hankalaa oli löytää Lahdesta laavua, joka ei ole latujen varrella, jonne viedään puita ja jonne saisi vähän kävelläkin. Vähän jännitti mennä jäälle, mutta hyvin kesti ja hengissä selvittiin. Olihan siellä vähän märkää paikoin, kuten kuvasta näkyy. Varsinkin Sinni tykkäsi jäällä juoksemisesta, kun se tahtoo olla semmoinen, ettei halua lähteä näköpiiristä mihinkään (mikä on pelkästään hyvä asia). Tuolla tohti mennä kauemmaskin, kun kaikki pysyi näkyvissä koko ajan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti