maanantai 23. maaliskuuta 2015

Terveystuloksia

Sinni kävi perjantaina ottamassa melko tuhdit huppelit kun sen luusto kuvattiin läpi. Ajeltiin ottamaan kuvat Kari Ventelällä Kankaanpäässä, häntä kun on kovin kehuttu tässä hommassa. Niin ja isona bonuksena oli, että mentiin yhteiselle ajalle Sinnin velipojan kanssa ja nähtiin sekin omistajansa kera samalla :) Veikka tosin tyrmättiin aika nopeasti, joten tolkuissaan en sitä ehtinyt paljoa jututtamaan.

Vaikkei Sinnin liikkumisessa tai fyysisessä olemuksessa ole mitään moitteen sijaa ollutkaan, niin jännittihän se odottelu kuitenkin. Ja se "tuomion" kuuntelemaan meneminen :) Sinniltä kuvattiin siis selkä ja olat, sekä lonkat ja kyynärät. Noista virallisina ja Kennelliittoon lähetettävinä kaksi jälkimmäistä. Ventelä antoi kuvat läpi käydessään tarkemman analyysin, joka meni multa jälkikäteen aika lailla ohi - mutta lopputulema oli se, että koko ranka päästä häntään on kunnossa ja "normaali", samoin olkanivelet puhtaat. Kyynärissä ei niinkään ollut moitteen sijaa, lonkista sanoi jotain (?), joka saattaisi hyvin tiukalla seulalla kääntää ne B:n puolelle, mutta A:ksi kuitenkin olisi itse laittamassa.

Käytiin vielä humalaisen koiran kanssa kyläilemässä Tampereella ja ajeltiin iltamyöhällä kotiin. Sinni oli aika tokkurassa vielä kun mentiin nukkumaan, ja aamullakin vielä väsynyt.Lonkka- ja kyynärätulokset tulikin sitten huippunopeasti takaisin Kennelliitolta, sillä ne oli saatavilla jo tänään verkkomaksua vastaan. Tämmöstä sieltä tuli:Hiphei ja hurraa :) Kaikessa omalaatuisuudessaan mulle täydellinen koira on nyt todettu myös luustonsa puolesta priimaksi. Ai että <3

Treenikausikin on vaihtumassa uuteen, ja sen myötä tulossa ovat myös uudet ryhmät. Niin, ja uusia lajejakin! Muskan jätin nyt pois agilityryhmistä kokonaan, se saa aksata sen verran mitä omatoimisesti käydään tekemässä. Viime aikojen treeneissä tämä päätös on saanut pelkästään vahvistusta. En tiedä, onko vika pelkästään ohjaajan päässä ja hiipuvassa motivaatiossa tehdä koiran kanssa, joka ei tee täysillä vaikka hommasta tykkääkin, mutta sen vauhti on aika lailla vakiintunut sellaiseen "hölkkäily"moodiin. Ja toki se tuntuu entistä hitaammalta, kun toisena treenikoirana on Sinni. Joka tapauksessa en näe mitään järkeä siinä, että treenauttaisin Muskaa ryhmässä. Tokikaan se ei kokonaan pääse/joudu pois viikkorytmistä, sillä ilmosin sen rally-tokoon :D Ihan uusi laji, josta en edes ihan hirmuisesti ymmärrä. Mutta katsotaan, josko se olis mukava eläkeläislaji Muskalle, ja josko se toisi motivaatiota enemmän myös mulle treenaamiseen sen kanssa.

Sinnille tulee kesäkaudeksi agilityryhmä, ja toinen ylläri: se menee tokoon! Eli olen nyt sitten täyttänyt yhden tämän vuoden tavoitteista, ja aloitan kummankin koiran kanssa uuden lajin. Jes! Saapa nähdä millainen tokoihminen musta saadaan kaivettua esille, luulen sen nimittäin olevan jossain todella syvällä, jos missään. Toisaalta, Sinnin kanssa tekeminen ylipäätään on niin hauskaa, että ehkä sen kanssa tokostakin löytyy se kiva juttu meille. Lisäksi Sinnille sain paikan Lehtisen Lotan A-Qilityllä vetämästä viiden kerran pentutreenistä, joka on joka toinen viikko. Kesästä on tulossa siis hyvin koiraharrastuspainotteinen, kun noiden omien koirien treenien lisäksi koulutan joka toinen viikko muita.

Tuossa vielä videota muutamista treeneistä maaliskuulta. Näitä pitäis kuvata ahkerammin, niin näkisi tuota omaa ohjausta ja sen heikkouksia. Tästä vois ainakin todeta, että turhan paljon saattelen esteille enkä luota koiran estehakuisuuteen/irtoamiseen riittävästi. Tai jotta jos se ei ilman saattelua hae esteitä, niin sitten sitä pitää harjotella lisää. Vanhat tavat on tiukassa. Voishan tuota levotonta omaa kroppaa ja käden huitomistakin vähän hillitä. Muunmuassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti