torstai 2. huhtikuuta 2015

Tekniikkaa ja esteosaamista Sinnille

Sinni aloitti tällä viikolla treenit A-Qilityllä Lotta Lehtisen opissa. Treenejä on toistaiseksi luvassa 5 kertaa joka toinen viikko. Ryhmä on koottu VAU:laisten pennuista, ja muut on melkeimpä treenanneet jo alkuvuodesta saakka porukassa, me ei aiemmin päästy koska Muskan treenit oli samaan aikaan. Sinnihän nyt ei ihan pennusta enää mene, ja on vanhin tässä meidän ryhmässä, mutta eipä tuo haittaa. Perustreenejä kaivataan tällä hetkellä joka tapauksessa. Luvassa on sekä ohjaustekniikkaa että esteosaamista.

Tän eka kerran teemana oli valssit, ja harjoitukset oli tällaisia (sinne päin piirrettynä):

Valkoiset ja siniset tehtiin ensin, eli sama treeni kumpaankin suuntaan. Valssailtiin 3.numeroille ja sitten 7.-8. välille ajatuksella, että putkeen olis tullut takaaleikkaus. Sinni kääntyy melko topakasti, ja mun pitää omassa ohjauksessa kiinnittää huomiota siihen, että vaikka en kädellä niin voimakkaasti ohjaisikaan, niin rintamasuunta ja ohjaus tulee pitää päällä riittävän kauan jotta koira ottaa hypyn eikä käänny ennen aikojaan. Siis vaikka ohjaaja lähtisikin jo liikkumaan. Tämä huomioitiin siis heti kolmoshypyllä. Sain positiivista palautetta kohtuu eleettömästä ja rauhallisesta ohjauksesta - oo, jotain kehitystä on siis tapahtunut, koska oon pyrkinyt kiinnittämään asiaan huomiota. Siis etten huiskisi käsillä turhaan ja pyrkisin olemaan mahdollisimman rauhallinen. Kokeilin tehdä puolenvaihdon 2. ja 6. putkille sekä valssilla että sokkarilla. Kummallakin onnistui, mutta luonnollisesti sokkarilla koiran linja valui aika pitkäksi kun oma liike ei ollut valmis koiran tullessa putkesta. Palkkauksesta: heitä lelu liikettä jatkavalle linjalle vasta kun este on rauhassa suoritettu loppuun.

Sitten vihreät ja oranssit numerot, joissa valsseja 2.-3.väliin ja 7.-8.väliin. Vihreä sujui nätisti. Oransseilla Sinni kaahasi onnellisena irroten valk. 2 putkeen  :D Ja kerran kun sen keksi, niin sinne se olis ollut menossa. Ja kun sitten liioitellusti yritin saada sitä kääntymään, niin jäi 2.hyppykin suorittamatta. Tähän sitten Lotta sai antaa mulle apuja rytmitykseen ja rintamasuuntaan. Kun ne oli kunnossa, niin meni hienosti.

On sen kanssa vaan siistiä treenata. Lottakin tuumasi Sinnistä, että se on tosi hauskan ja mukavan oloinen. Tehdessään kiihkeä, mutta se kuitenkin ajattelee, keskittyy ja kuuntelee eikä kaahaa vaan reikäpäisesti menemään. Niin totta!

Alkuviikosta käytiin myös tekemässä vähän hyppytekniikkaa (set pointtia), keinua ja keppejä hallilla. Tarkoitus oli ottaa puomia, mutta en jaksanut alkaa roijaamaan sitä kasaan kun se ei ollut kentällä valmiina, joten tehtiin jokunen toisto rengastakin. Keinunhan Sinni on tehnyt kokonaisena yhdellä kertaa aiemmin. Nyt testattiin, suorittaako se sen itsenäisesti ilman että kuljen vieressä. Vähän oli hakemista alkuun, ja muutaman kerran muistutin sitä menemällä rinnalla. Atte oli palkkaamassa edessä, ja loppujen lopuksi Sinni teki keinun niin, että päästin sen sille takaa ja jäin itse aloilleni, ja luvalla pois lelulle. Keppejä tehtiin kujalla ja ohjureilla. Ohjureita ei ole aiemmin ollut, ne lisättiin Jennin vinkistä jolloin häiriöiden tekeminen heti alkuun kepeillä on helpompaa. Olisin laittanut verkot, mutta niitä ei ollut saatavilla... Verkot oliskin olleet paremmat, jokusen kerran Sinni loikkas ohjurin yli ja koitti ryysiä palkalle. Kuja on nyt sen levyinen, että joutuu jo tekemään vähän sivuttaisliikettä. Useampi hyvä toisto saatiin tehtyä. Rengas on ollut nyt maksikorkuinen ja se sujuu aika kivasti.

Muskalla piti alkaa maanantaina rally-toko, mutta heti ensimmäinen kerta peruttiin :/ Se oli siis mukana kun itsekseen käytiin hallilla, ja höntsäili aksaa sekin. Sen kanssa pitäis nuo treenit pitää aika lyhyissä pätkissä, se vauhti tuntuu simahtavan melko nopeasti vaikka muutaman ekan toiston olisikin ihan ok. Saapa nähdä innostunko vielä sen kanssa kisaamaan. Tällä hetkellä ei tunnu siltä ollenkaan.

Koirat kävi taas myös hieronnassa, nyt olikin reilusti yli kuukausi taukoa edellisestä. Muskalla oli perusjumeja, ja sen kropasta huomaa selkeästi jos aksaa on tehty vähemmän tai ainakin matalammilla rimoilla. Maksirimoillahan sen kanssa treenataan todella vähän. Noh, Sinni sitten taas... Oli melkoisen kireä reisiensä kanssa, niinkuin aiemminkin. Heidi suositteli hakemaan sille magnesiumöljyä ja hieromaan sitä kuurinomaisesti reisien sisäpintaan viitisen päivää. Täytyy kipaista jossain luontaistuoteputiikissa ja testata josko siitä olisi apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti