keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

The Fast and the Furious - Sinnin ekat epikset


Kuva: A-Qility

Sinni pääsi lauantaina kurvailemaan ensimmäistä kertaa supermölliradalle A-Qilityn epiksiin. Samalla tehtiin myös ensimmäistä kertaa 15 estettä yhteen kyytiin, ja vieläpä puhtaasti ja nopeimmalla ajalla. Vauhti olikin (ainakin mulle) melkoinen:


Taitava pikkukoira! Ohjaajan meno onkin taas melkoista viuhtomista, mutta mitäpä tuosta kun Sinni on siihen niin tottunut että kurvailee vaan sinne minne olettaa pyydettävän. Ja maaliintuloa lukuunottamatta pysyin joten kuten kyydissäkin. Nyt sitten mulle aivolohkoon ajatus siitä, että persjättöjä olisi ihan suotavaa tottua alkaa käyttämään. Ja eteenmenoa vahvistaa! Tehtiin sama rundi vielä toiseenkin  kertaan, ja siellä valssit (kehnot ja myöhässä olevat sellaiset) aiheutti virheitä. Mutta kas kuinka hienosti Sinni irtoaa putkille!


Lystiä oli siis. Koirat pääsi vielä vähän uimaan ensimmäistä kertaa tälle keväälle, kun oli niin lämmin päivä.Sinnin tokoilut on treenimäärään nähden heti edistyneet - sunnuntaina toisissa treeneissä se osasi jo vähän seuratakin. Paikallaolot on aika hyvällä tolalla olleet jo aiemminkin, koska sille on hyvät pohjat jo agilitynkin kautta. Tosin mitään pitkää aikaa ei ole tehty. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa, mikä oli sekin aika jees jo vaikkei sitä koskaan aiemmin ole tehtykään! Hyvän perusasennon kanssa on vielä tekemistä. Niin ja myös kapulanpitoa alettiin treenaamaan, siinä tulee olemaan hommaa koska Sinni ajattelee, että kaikki esineet on tehty leikkimistä varten. Pitää ostaa oma kapula ja treenailla sitä kotona. Melkoista häiriötreeniä nuo tokot on, kun viereisillä kentillä tehdään aksaa samaan aikaan.

Muska oli taas nohiksena rally-tokossa. Kovin montaa liikettä ei enää ole tutustumatta, ja sitten päästään tekemään vähän vaikeampaa rataa. Seuraamista kävin vahvistelemassa itseksenikin jopa, mikä on aika harvinaista :) Että ehkä musta vielä edes keskinkertainen tokoilija saadaan! EHKÄ.

Lotan treeneissä tehtiin tänään katkaisuja. Olipas vaikeeta. Sen verran mitä oon päällejuoksun pohjia aiemmin tehnyt, niin osasin odottaakin ettei ole meille kaikkein helpoin juttu. Harmaisiin numeroihin ei edes päästy, ja valkoisia ja mustiakin vaan suoran päähän eli neloselle saakka.Valkoiset numerot vasemmalta puolelta meni ihan ok, se oli selkeästi helpompi puoli. Alotettiin treeni ihan yhdeltä esteeltä, sitten takaakierron kautta yhdellä esteellä, sitten lisättiin putki ja niin edelleen. Oikea puoli takkusi. Mä en kääntänyt riittävästi kroppaa ja Sinni meni hypyn ohi. Pitää nyt itse taas muistaa, että vaikka Muska tulee katkaisuihin melkein itsestään, niin Sinni on vähän eri vaiheessa vielä :) Hyvät ja opettavaiset treenit siis, ja tämäkin harkka pitää rakennella itsekseen.

Jenniltä sain hyvät ohjeet opetusvideon kera kontakteja varten, joten niidenkin korjaaminen ja parantaminen on toteuttamista vaille valmis. Nyt ollaan kaikessa sellaisessa vaiheessa, että tekisi mieli treenata ihan hulluna. Käytännössä kuitenkin koitan pitää treenimäärän maltillisena, joten ajatuksella "hitaasti hyvä tulee" edetään. Pelkkiä ohjattuja harkkoja on Sinnillä nyt viikosta riippuen kaksi kertaa tai kerran aksaa ja kerran tokoa. Siihen päälle ei juurikaan sitten viitsi omatoimisesti hallilla käydäkään, ainakaan kolmen treenin viikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti