maanantai 1. kesäkuuta 2015

Huvipuisto nimeltä Sinni ja tokobanaanikärpänen

Omatoimitreenit on olleet huililla jo useamman viikon. Leirin jälkeisellä viikolla Sinnillä oli kahdet ohjatut aksatreenit, ja piti suoda sille lepoaikaakin. Viime viikko taas meni koulun penkillä, niin en olisi ehtinytkään. Perjantain treeneissä on keskitytty ohjaustekniikoihin, niistoa ollaan ainakin tehty ja viime viikolla yritettiin tehdä poispäinkäännöstä. Sitä on joskus tehty flat workkina, mutta kun oltiinkin hallilla jossa oli esteitä, oli esteen sijaan mua kohti tuleminen ihan mahdoton ajatus. Kenties oli nähtävissä, että sitä estefokusta on nyt keskitytty tekemään, ja vältelty ohjaajan tuijottamista lähdössä. Se on mennyt näköjään varsin hyvin perille :D Yksi ilta kävin sitten tekemässä vähän tokohöntsää läheisellä hiekkakentällä, ja samalla vahvistelin tuota. Täytyy muistaa edelleen tehdä tuota ja samoin sylkkäriä ennen kuin yrittääkään viedä esteille niitä.

Edellisissä Lotan treeneissä tehtiin tällaisia "ratoja":Muuten meni ihan hyvin, mutta mun leijeröintitaidot oli aika surkeat! Joko en muistanut koko hommaa tai rytmitin surkeasti. Eilen olikin sitten viimeiset treenit A-qilityllä ainakin ennen syksyä. Meillä oli tämmöinen "kisarata":

Ja Sinnin kanssa kaahotettuna se näytti sensuroimattomana mm. tältä:Wuppiduu. Rimat sai välillä kyytiä, ja ohjaus oli luvattoman lössöä, mikä sai aikaan jäätäviä kaarroksia ja irtoamisia väärille esteille tai esteiden ohi ;) Rimat taisi olla enimmäkseen 50 senttisiä. Mulla on rytmi ihan hukkapaikassa tuon koiran kanssa, ja en vielä osaa olla panikoimatta vauhdista ja yrittämästä juosta sen kanssa kilpaa. Huomaan sitten pidempää rataa mennessä, että ohjaamiseen keskittyminen unohtuu liiaksi. Olo on kuin vuoristoradassa :D Lottakin tuumasi, että on kyllä nähtävissä, että aiempi koira on ollut huomattavasti hitaampi. Hän kyllä myös viisaasti lohdutti mua, että historia Sinnin kanssa on vielä lyhyt. Joten ehkä mäkin opin vielä. Sitä odotellessa ;D

Viime viikolla käytiin myös katsomassa, missä keppien ja kontaktien kanssa mennään. Sain videotakin, joten tuosta:


Kontakteissa siis palattiin pois kokonaiselta puomilta, ja samalla tuli tuo A:n alastulokin mukaan. A:lla saa vahvistettua asentoa, ja puomilla keskitytään saamaan katsetta eteenpäin ja stopille menoa mm. mun ollessa takana. Vähäiseen treenimäärään ja lähtötilanteeseen nähden (eli siihen, että oli niskat vääränä katse mussa) aika kivasti on edennyt, eikä lelupalkka aiheuta jumittamista. Keppejä on tehty 6 kepillä ja ohjureilla jokunen treenikerta kera häiriöiden ja vaikeampien kulmien. Nekin menee hienosti eteenpäin, vaikka säätöä on toki vielä. Lisää vaikeusastetta saa lisätä sinnekin, omaa liikettä ja erilaisia ohjauksia. Olin aika tyytyväinen noihin kaikkiin! Keinu aiheuttaa edelleen päänvaivaa, mutta eiköhän sekin siitä treenaamalla parane.

Muskan rallytokoilusta ei juurikaan mitään kummempaa sanottavaa taaskaan - ehkä sen kanssa voisi jopa kisatakin jossain vaiheessa tänä vuonna. Tosin en tiedä kuinka se suorittaisi kokonaisen radan ilman palkkaa, se sen seuraaminen kyllä lössähtää aika nopeasti. Mutta se on aika liikkis, kun vinkuen odottaa omaa vuoroa! Se pääsi tietysti myös omatoimiaksaamaan kun oli hallilla mukana. Osaahan se hienosti edelleen, ja on iloinen kun pääsee tekemään.

Oon käynyt jokusen kerran tosiaan tuossa viereisen puiston kentällä tekemässä rallya Muskan kanssa ja tokoa Sinnin kanssa. Sinnin "toko" on iloisen riekkuvaa, mikä on mulle ihan ok tässä vaiheessa. Parempi niin, kuin laamanaamailua :D Se on jopa pikkusen hauskaakin mun mielestä! Jos sen kanssa sais aikaiseksi treenata omatoimisestikin vähän useammin, niin en ollenkaan epäile etteikö siinäkin joskus sen kanssa voisi kisata. Helppoahan se treenaamassa käyminen olisikin, kun ihan vieressä on siihen paikka. Se on joku pelikenttä (?), jota tosin en ole koskaan nähnyt kenenkään käyttävän, mutta en silti ihmettelis vaikka joku tulisi siitä valittamaan että koirien kans siellä treenaan. Mutta semmonen hassu juttu on saattanut päästä käymään, että iiihan pikkiriikkinen tokobanaani kärpänen on päässyt puremaan!

2 kommenttia:

  1. Ai jösses mikä vauhti! :O Huhheijjaa! Siitä tulee vielä tosi siisti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meneehän se aika haipakkaa, silmissä vaan vilisee kun on tottunu sellaiseen lepposaan alle 4 m/s tollerikyytiin :P pikkuhiljaa haeskellaan sitä yhteistä rytmiä, enjoying the ride ;D

      Poista