keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mustelmia, reissailua ja estetreeniä

Tässä on taas muutama edellinen viikko hypätty ympäriinsä, viikko Keski-Pohjanmaalla, hetki kotona ja pieni lomareissu Raaseporissa ja Hangossa. Kotona ollessakin meillä oli siskon setterityttö kylässä, joten arjesta ollaan oltu aika kaukana. Viikkotreeneissä ollaan käyty, en edes muista milloin! Sinnin aksaryhmässä varmaan ennen sm-kisoja kesäkuussa ja sen enempää myöskään toko- tai rallytokoryhmissä meitä ei ole näkynyt. Noh, eiköhän tämä hyppääminen tästä tasoitu ja päästään taas arkirytmiin jossain vaiheessa. Ihan hyvää tekee tämä vähempikin treenaaminen ja muista asioista nauttiminen välillä. Koirat on siis ihmisten ohella iloinneet mm. retkeilystä luonnossa ja vähän kaupunkimiljöössäkin, uineet niin että niille kasvanee kohta kidukset ja räpylät, ottaneet rentouttavia päiväunia ja kulkeneet kaiken kaikkiaan sujuvasti mukana missä ollaan oltukin. Kivoja tuollaiset helpohkot reissukaverit.













Viime viikolla käytiin Sinnin kanssa jopa sekä agility- että tokotreeneissä. Tosi kivat ja hyvät treenit kumpaisessakin lajissa! Aksassakin se osasi mm. viskileikkauksen tuosta vaan. Tokossa kouluttaja tuumasi, että se on mennyt eteenpäin. Hyvä sinänsä, kun treenattu ei olla :D Paitsi yhdesti pikkupätkä porukoiden pihalla. Tehtiin lyhyitä intensiivisiä pätkiä seuruuta n. viisi askelta kerrallaan välipalkalla. Tötsänkiertoa, joka ensin oli vaikeeta, kun tuota kiertämistä on tehty lähinnä omin päin puilla, lyhtypylväillä yms. niin se tötterö oli vähän outo alkuun. Se meni tekemään sinne stoppia, mitä se ei edes osaa :D Merkin opettamisessa ei pitäisi varmaan sitten olla ongelmaa, kun tarjoaa sitä ihan itse. Kun se kerran kiersi vähän ihmetellen ja sai siitä superpalkan, niin sitten sujui kummaltakin puolelta hyvällä vauhdilla. Luoksetuloa tehtiin myös koko kentän pituudella, se oli superhieno. Lähti kuin ohjus luvan saatuaan. Toko oli hei meistä kummastakin kivaa :)

Muutaman kerran ollaan piipahdettu myös hallilla omin päin treenaamassa. Omissa treeneissä viime kerroilla ollaan keskitytty estetreeneihin, eli keppeihin ja kontakteihin. Niissä on vielä tekemistä!

En oikein osaa sanoa, onko säätäminen kepeillä kiinni malttamisesta vai osaamattomuudesta - tuntuu että se ei vaan tahtoisi aina malttaa suorittaa niitä kunnolla, vaan kiireellä jättää välistä. Kun tekee virheen, niin seuraavalla toistolla kerää pollansa ja keskittyy - siitä oikein näkee kuinka se pinnistelee tehdäkseen oikein. Lisäsin sille eilen yhden ohjurin väliin avuksi, ettei niitä vääriä pääsisi niin paljon tulemaan.

Kontaktit sitten. A:ta on tähän saakka tehty ainoastaan alastulostoppina, ei kokonaisena. Paitsi nyt perjantaina pari kertaa ja eilen useampi. Ja se näyttäisi olevan hyvällä tolalla, jee! Hienon 2o2o:n teki, sekä etupalkalla että ilman. Tein A:ta eilen heti myös niin kumpaankin suuntaan, että toisella puolella hyppy ja toisella putki. Toimii. Menee loppuun saakka, vaikka jään taakse, ja lähtee luvalla suorittamaan seuraavaa estettä. Vauhtikin on hyvä. Että nyt sitten siinäkin on edetty, "enää" puuttuu eri ohjausvariaatiota, edelleen häiriöitä ymsyms. Mutta hei, etenee!

Puomia ei päästykään eilen tekemään, kun sitä ei valmiina ollut ja sen kasaaminen yksin on melkoinen työmaa. Mahdotonta jopa. Muutenkin se olis hyvä saada kentälle niin, että voisi käyttää myös toisen kentän tilaa hyväkseen, yksi kenttä on aika ahdas. Viime viikolla (muistaakseni) sitä tehtiin. Takapakin jälkeen toivo itää, että onnistun loppujen lopuksi tämänkin opettamaan edes kutakuinkin oikein. Samoin kuin keinun. Siinä toivoisin edelleen, että menisi paremmin päähän saakka vauhdilla. Kun on ohjaajalle lusikalla annettu, niin ei voi koiraltakaan kauhalla vaatia. Eli kontaktit on nyt sitten siinä vaiheessa kaikki, että niitä pitää vielä säätää, varmentaa ja vahvistaa.

Ylipäätään Sinni on vähän semmonen säätäjä, se hilluu, hulinoi ja loikkii kun on niin kivaa ja ei malttais jajajaja. Nyt kun on päässyt vähempi tekemään niin uutuutena kierrosten nousessa se NÄPSII mua! Ei radalla/kesken treenin mutta siinä välissä. Perkuleen piraija. Mulla on reisissä ja ahterissa mustelmia muistuttamassa siitä. Kivakiitos.

Seuraava päivitys tänne saattaakin tulla jo aika pian, kun lähdetään näillä näkymin epistelemään huomenna. Ajattelin olla rohkea ja mennä mölliradalle. Huii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti