torstai 24. syyskuuta 2015

Hiphurraa!

"Seuraavat henkilöt omaavat hyvän asenteen ja motivaation sekä halun viedä omia ja koiransa taitoja pidemmälle ja ovat selvästi valmiita tekemään töitä tavoitteidensa eteen. Näillä koirakoilla on myös potentiaalia edustaa seuraa arvokisoissa." Meidän nimet oli tällä listalla viiden muun VAU:laisen joukossa, joten me saatiin paikka valmennusryhmässä. Hiphei ja hurraa :)! Olipas iloinen uutinen ja varmasti lähdetään treenaamaan hyvällä asenteella ja motivaatiolla. Kivaa, kun sen potentiaalin näkee useampikin, ihanasti moni seurakaveri tsemppasi ja luotti siihen että meillekin paikka ryhmässä aukeaa.

Peten treenit maanantaina. Numeroita radassa piisaa aina kahteenkymppiin saakka, mutta mun ei tarvinut huolehtia kuin viidestä ensimmäisestä. Siinä oli ihan riittävästi tekemistä.


Vaihtoehtojahan tuon ohjaamiseen olisi ollut useampiakin - ehkä omimmalta olisi tuntunut valssata kakkoselle ja leikata vitonen takaa. Mutta koska tarkoitus ei ole lillua omalla mukavuusalueella, niin me alettiin duunata kakkoselle niistoa ja persjättöä neloselle. Siinäpä sitä sitten piisasikin työmaata. Ohjaukset, joita en todellakaan käytä mielelläni, paitsi pakon edessä. Mutta siksi kai tuolla treeneissä käydään, että ne oppisi niin hyvin, että ne tuntuisi miellyttävältä ja käyttökelpoiselta.

Niisto oli alkuun kohtuullisen ok. Paitsi että aiemmin olisi saanut lähteä. Persjättö oli auttamattoman myöhässä, sen pitäisi olla kovasti valmiina jo koiran lähestyessä kolmosta ja valitessa linjaa sille. Ihan mahdotonta. Tähän toki auttaisi myös se niistosta lähteminen mielummin ajoissa. Jokusen onnistuneehkon persjätön sain aikaan, ja sitten alettiin hinkata niistoa. Mun linja levesi liian kauaksi esteestä liikkeelle lähtiessä. Ja Sinniä palkkailtiin ohjaukseen tulemisesta, että kestäisi paremmin sen, että lähden liikkumaan. Ja tätä kun hinkattiin, niin ei onnistunut enää mm. saada koiraa kolmoselle. Ihan meni pää jumiin! Paskafiilis. Jotta mulle jäisi hyvä mieli, tehtiin tuo loppuun vielä valssilla ja persjätöllä joka tehtiin nelosen alapuolella. Se onnistui, mutta mieli ei kyllä ollut yhtään parempi :P On tämä agility vaan vaikeeta.

Koska Sinnillä on kisat sunnuntaina (IIIIK!!) niin se oli mun mukana hallilla kun olin vetämässä ryhmää. Tehtiin muutamat kepit, ja sitten se sai mennä vähän rataa. Tää meni oikeen kivasti lukuunottamatta 15.-17.kohtaa. Päällejuoksu 16:sta oli hankala joten olin auttamattoman myöhässä takaakierrolle. Ei jääty sitä kuitenkaan hinkkaamaan.Tänään sitten kävin vielä tsekkaamassa jokusen keppitoiston, kontaktit ja renkaan. Ai niin ja pussin, mitä ollaan tehty luoja ties milloin! Kaikkia muutama hyvä toisto, ja sillä sipuli. Näillä mennään sitte.

2 kommenttia:

  1. Onnea valmennusryhmäpaikasta ja paljon tsemppiä kisoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Bea kumpaisestakin :) Kisat tosin oli ja meni jo, ennen kuin huomasin sun kommenttia :D

      Poista