maanantai 9. marraskuuta 2015

Fysiikkaa ja kisarapsaa

Valmennusryhmän treeneissä keskityttiin tällä kertaa ohjaajiin ja fysiikkaan. Melissa laittoi meidät tekemään läpi monipuolisia alkulämmittelyharjoituksia sekä treenejä askeltikkailla. Loppuun tehtiin vielä pienimuotoinen lihaskuntotesti.

Tunnustan lukeutuvani niihin moniin, jotka ei lämmittele itseään sen enempää kisoihin, kuin mitä koiran lämmityksessä tulee käveltyä. Soosoo. Eipä ole ihmekään, jos jalat on seuraavana päivänä vähän jäykähköt. Jospa nyt koittaisin tsempata tällä saralla vähän enemmän.

Harjoitteet lyhyesti:

Alkulämmittely (koosta näistä itsellesi sopiva alkulämmittely noin 10min)

Liikkuvuus:
-Etureidenvenytys-kävely
-Polvennosto-halaus
-Luistelut
-Lonkan avaus
-Aidan ylitys
-Sivuheiluri
-"Tarjotin"
-"Supermies"
-Askelkyykky/Lonkankoukistaja venytys
-Rintarangan avaukset ja maailman ympäri

Askeltikkaat:

-Sivutaputus
-Painonsiirto
-Hiihtoliike
-Twistit
-Taputus

Esimerkki ohjaajan lämmittelystä ennen treenejä&kisoja:


-5-10min lämmittelyhölkkää (esim koiran kanssa)
-Etureiden venytyskävely 5*puoli
-Polvennostohalaus 5*puoli
-Askelkyykky+lonkankoukistajan venytys 5 askelta
-Lonkan avaushyppely (eteen, sivulle, eteen ja jalan vaihto) n.20 metriä
-3 erilaista askelsarjaa tikapuilla, kutakin muutama kerta+kiihdytys n. 10-20 metriä. 

-Tämän jälkeen normaalit treeni/kisarutiinit koiran kanssa.
Kuten arvata saattaa, jalkaosasto sekä persaus on muistutelleet itsestään seuraavina päivinä. Auts. Tarvis vissiin tehdä jotain tälle omalle kunnolle. 

Fysiikkatreenin perään tehtiin koirien kanssa keppijuttuja. Pohja oli tällainen, ja tästä sai varioida itselleen vaikeita kulmia. Me keskityttiin aika perusjuttuihin vielä.


Tehtiin tätä putkesta kepeille suoraan ja takaaleikkauksella, ja sitten noilta hypyiltä yläpuolella. Aika hyvältä näytti. Mulle Melissalta neuvoksi, että käskytä koiraa aiemmin kepeille, ja vie sitä omalla liikkeellä ettei sen tarvi ihmetellä - esim. tossa putkelta tullessa. Musta on tullut vähän varovainen sen oman liikkumisen kanssa kepeille mentäessä, kun oon sillä sössinyt kepeille menoja. Mutta saa sitä silti viedä sinne, kunhan ei eteen mene ja tekee rytmityksen oikein. Koiran mennessä kepeille oma liike reippaasti mukaan ja tasainen rytmi. Ja niitä vaikeustasoja sitten treenaamaan vaan ja eri ohjauksia. 

Me ollaan treenattu omatoimisesti ihan hiton vähän, vaikka aika paljon olis juttuja mitä olisi syytä käydä tekemässä. Kontakteille (ne kotiläksyt!) ja kepeille vahvistusta, häiriöitä yms. Perjantaina käytiin tekemässä vähän keppejä, A:ta ja keinua, lähinnä ajatellen viikonlopun kisoja.


Kepit meni tosi hyvin! Varsinkin tuo takaaleikkaus sai aikaan riemunkiljahduksia. Kontaktit sitten. No jaa. Niissä on tekemistä vielä. Tekeehän se ne, mutta kuten aiemminkin todettu, niin vauhtia, varmuutta ja häiriönsietoa lisää. Kuten videosta näkee, keinulta se tuli ensin omine lupineen pois, sitten ei hakenut suoraan alas saakka ja sitten teki hyvin.

Sunnuntaina käytiin sitten juoksemassa kolme Sari Mikkilän rataa Racinelilla.

Radat oli suunnilleen tällaisia. Jonkin verran näitä muutettiin makseille.


Tämä meni ihan ok:sti kepeille saakka. Nekin aloitettiin kyllä oikein, mutta Sinni tuli pois kolmanneksi vikasta välistä. Rupesin sitten tyhmyyksissäni korjaamaan vain niitä loppuja, eikä siitä mitään tullut. Kokonaan kun otettiin uudestaan, niin taas samasta välistä pihalle. Perkele. Ohjaajalla meni hermot. Siinä sitten sohin sitä tekemään loput oikein. Ihan tyhmää. Ärsytti niin, että ei ollut oikein yritystäkään enää loppuradalle. Muurin jälkeinen rima alas ja renkaalta ohi. Blaah. 


Toinen rata oli jo parempi. Siellä tehtiin nollaa taas kepeille saakka. Sieltä kielto. Ja keppien jälkeinen rima alas. Karkasi myös puomilta omalla luvalla.


 Viimeisellä radalla oli jo nolla lähellä. Puomin ylösmenosta vitonen. Huonosti ohjasin, olisi pitänyt kääntää enemmän eikä lähteä etenemään. Taas tuli puomilta alas semisti omalla luvalla. Tässä oli vauhtiakin niin, että mulla meni vähän suunnitelmat ja pasmat sekaisin. Takaaleikkasin pituuden, vaikka olin ajatellut tekeväni A:n jälkeen valssin. Tekikin ylimääräisen ympyrän pituuden jälkeen. Lennosta heitetty takaaleikkaus myös 18.hypylle, kun en tod. ehtinyt puolenvaihtoon. Etenemä oli 5,04 m/s joten vauhtia piisasi.

Kontaktien kriteerit ei pidä kisoissa. Siihen täytyy kiinnittää itse huomiota. En tiedä miksi niin kiireellä sen niiltä päästän lähtemään. Kai mä oon niin paniikissa, etten kykene ajattelemaan :D! Ja nuo heevatin kepit. Ne ärsyttää. Onhan tää vielä semmosta hakemista kaikenkaikkiaan tietysti. Vähän nössöilen ohjauksenkin kanssa kisoissa. Mutta alkutaipaleellahan me vielä ollaan, joten eiköhän tämä tästä etene pikkuhiljaa.

Tuossa vielä videoituna radat. Teki mieli leikata tuo ekaradan keppisekoilu ja kiroilu pois, mutta ollaan nyt rehellisiä itselle ja annetaan sen olla :D *nytmenihermotjasenkyllähuomaa...* Hyhhyh.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti