maanantai 18. tammikuuta 2016

Tervetulloo 2016!

Vuosi se sitten otti ja vierähti taas hurjan nopeasti. 

Jos lyhkäiseen kurkistelisi, mitä 2015-vuodelta odotettiin koiraharrastusrintamalla ja kuinka odotukset on täyttyneet.

Muska:

"Sen kummempia tavoitteita ei enää taideta asettaa, sen kanssa treenataan ja kisataan fiiliksen mukaan. Kuluva vuosi tulee olemaan joka tapauksessa "aktiiviurheilijana" Muskalle viimeinen, ainakin aksan suhteen. Ei sitä varmasti ihan hyllylle laiteta, mutta eiköhän sitten aleta himmaamaan treeniä enempi vaan mielenpiristyspuuhailuksi matalilla rimoilla ja määrää vähemmäksi. Ja ehkä me aletaan jo pohdiskella "eläkelajeja" tulevaisuutta varten kuluvan vuoden aikana."


Muskan kanssa kisattiin tasan 2 starttia helmikuussa ja siihen loppui meidän kisaamiset yhdessä - agilityssä. Muska pääsee lajin pariin vähän hömpöttelemään matalammilla rimoilla kun käyn itsekseni hallilla treenaamassa Sinnin kanssa. Eläkelajiksi valikoitui Rally-toko, jota alettiin treenaamaan ryhmässä. Se on osoittautunut Muskalle oikein sopivaksi puuhaksi, josta se tykkää. Ja se on siinä ihan osaavakin! Ohjaaja on vain ollut vähän laiska treenaaja ;) Itse en mitenkään megainnostunut ole vielä, laji on mulle tasolla "ihanjees ja tärkeintä että potilas viihtyy". Kovin vakavissani en lajia siis itse harrasta, mutta on tärkeää ja mukavaa että Muskallakin on se oma juttu, jota se pääsee tekemään kaksistaan mun kanssa. Onhan se aika hellyyttävä, kun se nohevana ja häntä iloisesti heiluen tekee hommia <3 Kaksista käydyistä ALO-luokan kisoista saatiin tulos, ja nyt ollaan yhtä vaille luokanvaihtoa. Sitä lähdetään tavoittelemaan helmikuussa omista kisoista. Tavoitteena rallyn suhteen on siis lähinnä hauskanpito, mummelin aktivointi ja tietysti siinä sivussa kehittyminenkin. Kisataan harvakseltaan (eli lähinnä kun VAU järjestää kisoja).


Sinni:

"Tavoitelistaa ei ole kyllä Sinninkään kanssa laadittu, katsotaan mihin suuntaan sen kanssa mennään ja kuinka se kehittyy. Osaamistavoitelistan laadin ehkä hiukan myöhemmin alkuvuodesta itselleni, että jossain määrin voi seurata edistymistä - ja huolehtia että edistytään myös. Ettei jäädä lillumaan itseksemme semmoseen "jipii kun meillä on vaan hauskaa ja kivaa, muttei opita mitään uutta" - kuplaan :D Kontaktihommat eteenpäin ja ne kepitkin sitten treenattavaksi uutena jossain vaiheessa. Minkäänmoista kisavalmiustavoitetta mulla ei kyllä ole (pitäisköhän olla?). Kisaikähän tulee täyteen elokuun puolivälissä. Maijun kanssa naureskelin, että jos tavoite olis, että kun vuodelle 2015 hankitaan lisenssi vielä Muskaa varten, niin ei tulis välivuotta siihen vaan Simppa-Einari debytoisi vuoden 2016 aikana :D"


Lista jäi vissiin laatimatta :D Ollaan me kuitenkin kehitytty yhdessä ja erikseen. Vuodessa ehtii tuollaisen junnukoiran kanssa väkisinkin edistymään huiman määrän, kun vuosi sitten ei oltu kaikkia esteitäkään aloitettu. 
Kepit tuli repertuaariin keväällä joskus, ja ne sujuu nyt todella hyvin. Just eilen istuin kentällä pikaisten kontaktitreenien jälkeen ja lähettelin Sinniä kepeille, jotka oli kentän toisessa päässä. Häiriötreeniä sinne vielä lisää, niin oikein bueno. Kontaktitkin se osaa - lähinnä maltti ja häiriönkesto sielläkin on asia, mikä täytyy hoitaa kuntoon. Ja toki teknisen osaamisen työlista on vielä nälkävuoden mittainen, niin kuin pitää ollakin. Ollaan saatu todella hyvää koulutusapua ja jopa ohjaajakin on oppinut uutta. Lotan junnuaksaa, Peten treenejä ja iloisena juttuna valmennusryhmään pääsy ja Melissan sekä vierailevien kouluttajien treenit siellä. 

Kisaaminenkin päästiin aloittamaan syyskuun lopulla, silloin tosin keppiosaaminen oli vähän vaiheessa. Kisoihin mentiin lähinnä, jotta saataisiin treeniä vireeseen meille molemmille. Kuudet kisat ja 17 starttia. 1 nolla, 7 hyllyä ja loput 9 virhepojoja. Nollaprosentilla ei pääse paljon kehuskelemaan! :D Aina jotain pientä säätöä - alkuun keppivirheitä, muuten rimoja ja jokunen kielto. Kontakteilta ei ole tainnut paljon virheitä tulla, mutta hyllyjä sitten, kun niiltä on tultu omalla luvalla ja keskeytetty/uusittu. Semmosta hakemista kisoissa siis, mutta ei mitään perustavanlaatuista osaamattomuusongelmaa. Mikään kiirus ei onneksi ole, ykkösissä on hyvä treenata eikä osaaminen riitä kolmosissa vielä kuitenkaan. Hienosti se kulkee kisoissakin, vire ei pomsahda pahemmin enää treenivireestä - nuo kontaktit täytyy treenata varmemmiksi, jotta pystyy suorittamaan ne myös kovassa vauhdissa ja viretilassa. Kyllä se treeneissäkin tulee hetsatessa sieltä läpi."Agilityn ulkopuolella tavoitteeksi voisi kummankin kanssa ottaa, että keksittäisiin joku uusi harrastus / aloteltaisiin uudestaan jotain vanhaa (Muskan tapauksessa). Haku, jälki, toko, rallytoko, flyball? Frisbee saa pysyä mukana kummankin kanssa sellaisena kuin tähänkin saakka, eli hauskana viihdykkeenä."

Muskallahan se on nyt sitten rally, ja Sinnin kanssa käytiin myös tokossa viime vuonna, rehellisesti vailla tavoitteita ja päämäärää. Joku tokointoilija saisi siitä varmaan siihenkin lajiin kivan pelin, mulla ei sen lajin tosissaan tekemiseen riitä motivaatio. Pohjia on kuitenkin tehty ja silloin tällöin omin päin pikatreenejä tehdään edelleen, jos joskus inspiraatio iskee panostaa enemmän.

Agilityn osalta kuluvalle vuodelle kehittämiskohteet ja tavoitteet onkin jo asetettu valmennusryhmässä: 

Ohjaaja:
- tekninen osaaminen, erilaisten ohjausten omaksuminen niin hyvin, että riittää rohkeus käyttää niitä myös kisatilanteissa
- vanhoista tavoista poisoppiminen :)
- rytmittäminen, liikkuminen
- uskallus luottaa koiraan ja omaan ohjaamiseen enemmän
- kisatilanteiden jännittäminen

Sinni:
- Ohjaajafokuksen ja estefokuksen tasapaino - estefokusta paremmaksi
- esteosaaminen (etenkin kontaktit ja kepit)
- tekninen osaaminen (lienee kuitenkin menee enemmän tuonne ohjaajan osastolle...)

Välitavoitteet:
Sinni osaa suorittaa kaikki esteet varmasti ja itsenäisemmin. Estefokuksen ja ohjaajafokuksen tasapaino alkaa löytyä, ja ohjaaja luottaa siihen myös. Yhdessä on kehitytty teknisesti taitavammiksi.Jos asiat etenee oletetulla tavalla, ollaan saatu nousunollat ykkösistä ja kakkosista.

Iso tavoite:
Osaaminen ja yhteistyö riittää tekemään onnistuneita suorituksia 3.luokan radoilla. Realistiset mahdollisuudet saada arvokisoihin osallistumisoikeus vuodelle 2017.

Välitavoitteiden osalta voisi sanoa, että osaamistavoitteet on hyvällä tiellä. Määrällinen tavoite, eli kolmosiin nousu tuskin tulee täyttymään kauden puoliväliin, eli maaliskuuhun loppuun mennessä, mutta se ei haittaa. Iso tavoitekin on siis aika kaukainen ajatus vielä."Kliseisesti todettakoon, että pääasia kun kumpikin pysyisi terveenä ja hyvässä kunnossa kaiken kaikkiaan. Sinni skannataan tämän vuoden aikana, ja toivotaan sieltä hyviä tuloksia tietenkin. Hyvillä mielin suunnataan kohti nykyistä vuotta."Tätä toivotaan tietysti tulevillekin  vuosille. Sinni kävi kuvattavana maaliskuussa hyvin tuloksin. Kumpikin koirista käy säännöllisesti hierottavana, jotta kropat pysyvät vetreinä. Sinnin meiningillä hierojalla on vähän enemmän työmaata siinä hommassa. Tarkoitus olisi Sinnille varailla myös fyssariaikaa alkuvuodelle. Muuten kumpikin on pysynyt terveenä ja kunnossa, loppuvuonna Sinnin löytänyttä yskää lukuunottamatta. 

Vuoden aikana napsittuja kimppakuvia näillä pakkasilla selaillessa katse kiinnittyi lähinnä kesäisiin kuviin - niitäkin on näköjään jokunen saatu, vaikkei kesä häävin lämmin ollutkaan. Hyvillä mielin meidän lauma porskuttaa uuteen vuoteen!


        
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti