tiistai 12. huhtikuuta 2016

Rallatellen AVO-luokkaan

Muskan kanssa käytiin kolmansissa RT-kisoissa ja saatiin tulokseksi 97 pistettä, RTK1 ja siirto AVO-luokkaan. Jihuu! Muska teki kisoissa 100 pistettä, mutta koska ohjaaja eksyi radan loppuvaiheilla pyörimisestä sekaisella päällään, uusittiin kerran ja siitä kolmen pojon pudotus :D! Taito sekin, että pystyy lähtemään ihan vikasuuntaan. Onneksi sentään ymmärsin virheeni, korjasin enkä alkanut suorittaa väärää liikettä hylkäyksen arvoisesti. Muska oli vähän laiskalla tuulella, ja sitä sai kannustaa melkoisesti, että tuli mukana. Arvostelussa luki "mahtava suoritus", joten tässä lajissa se ei ole sitten ihan niin justiinsa.

Muska pääsi Mäkkärin kautta kotiin. Päivän vaikein missio oli pitää juustohampparia suussa syömättä sitä. Saatiin jopa videolle meidän rata :DEhkä maailman liikuttavinta tuo Muskan meno <3
Paras juttu luokanvaihdossa on, että päästään eroon hihnankäytöstä radalla. Se on mun mielestä vaan hankaloittava tekijä. AVO-luokassa tulee 15 uutta liikettä, joissa on lähinnä hiton paljon istumista käännöksissä. Niin ja houkutus, hyppy, seisomisessa koiran kierto ja pyörähdys. Ei mitään kovin ihmeellistä siis. Ja Muskahan istuu vähän turhankin herkästi, joten siinä ei ainakaan pitäisi tulla ongelmaa. Tuota seisomista pitänee treenata uusista liikkeistä eniten.

Sillä välin kun Muska kunnostautui harrastusrintamalla, Sinni sai huomiota vähän kyseenalaisin konstein:


Kevätripaska kyläili meidän huushollissa useamman vuorokauden ajan. Ekat yllärit tuli pitkäkarvaiselle villamatolle, ai että kuin mukavaa. Nyt alkais näyttää, että rupeaa helpottamaan. Hauskaa sinänsä, että se hätä tulee aina yöllä, ja Sinni ei ainakaan näköjään asiasta suuremmin pidä meteliä.

Niin Sinni on tosiaan nyt aksatauolla ainakin kolmisen viikkoa. Ennen taukoa Ville Liukka kävi vielä kouluttamassa meitä. Siistit treenit oli taas, kun kartturi työnnettiin väkipakolla mukavuusalueen ulkopuolelle!


Alun ohjasin niin, että olin ottamassa 2.hypyn edestä ja kierrätin kauemman siivekkeen kautta. 4.-5. väliin persjättö ja vitosella vaihdoin valssilla ensin puolta A:lle. Kasille kaukaa lähetys, tässä jotkut teki vastakäännösen vielä, mutta Sinnin kanssa ei tarvinut. Ville halusi, että kokeilen pituudelle takaaleikkausta, joten sitten vitoselle vastakäännös. Takaaleikkaus oli ehkä parempi vaihtoehto, kunhan vaan lähtisi irtoamaan siitä paremmin esteelle. 10.hyppy oli aika hankala, siinä tuppasi koiralla tulemaan ylimääräinen ynpyrä. Siinä vaan tehtiin painetta linjalle, tällaisissa kohdissa Sinni kyselee että mihinmihin... Putki leijeröitiin ja ensin tehtiin 12. valssi ja putkelle takaaleikkaus. Valssi valui koska mä peruuttelin. Tähän kokeiltiin sitten myös 12. vekkausta ja takaaleikkausta sekä 14. että putkeen. Se oli aika jees vaihtoehto. Eka pätkällä lopetettiin keinulle. Siitä sitten jatkettiin toisella pätkällä. Sinni oli toisella rundilla huomattavasti ärhäkämpi, ja mm. karkasi A:n kontaktilta. 17. valssi oli jotenki kökkö ensin, sitä korjattiin vähän. 20.takaakierron tein seinän puolelta, ja tässä oleellista oli rytmittää jo A:lta niin, että lähdettiin sieltä yhtä matkaa. Jos olin liian pitkällä itse vapauttaessa, rytmi kusahti ja koira hyppäsi 20.hypyn väärältä puolen. Tää onnistui hyvin, kun rohkeasti yhdessä edettiin. Sitten tulikin se taistelukohtaus putken jälkeen. Takaakierto-persjättö-persjättö. Mun painajainen. Ensinhän tietysti yritin luikerrella tekemällä 22.pakkovalssin ja 24. vippauksen. Ei kelvannut :D! Villen asenne oli, että tehän TEETTE sinne nyt ne persjätöt. Yritin ulista vastaan, mutta se käski mun lakata vinkumasta ja naureskelemasta ja tehä. Ja kyllähän niitä sitten tehtiin, ja tehtiin ja tehtiin, aika monta kertaa ennen kuin onnistuin. Koska en luottanut 22. takaakiertoon ja lähteny reippaana liikkeelle, homma kusahti toiselle persjätölle johon en ehtinyt kunnolla. Mutta ai että sitä onnistumisen fiilistä, kun saatiin tämä menemään! Ihan mahtavaa. Kyllä siinä oli kouluttajalla tekemistä! Tähän oli hyvä lopettaa.

Melissan treeneissä tehtiin vielä viime viikolla keppikulmatreeniä, kun tauko siirtyi.


Me tehtiin tätä tonne kasille saakka ainoastaan. Ensin väännettiin rytmitystä oikeaksi 4.kepeille, tein sen siis keppien alapuolelta ja keppien jälkeen persjättö. Kun saatiin keppien haku onnistumaan, tulikin semmonen aivopieru, että Sinni jätti keppejä välistä kun mä kiihdytin sen ohi. Ja siis monta kertaa! Treenien teema vaihtuikin sitten vähän lennosta liikkeensietoon kepeillä. Tuonne kasikepeille vielä väännettiin poispäinkäännöstä ja puolenvaihtoa siitä takaa. Se oli selkeästi liian vaikea. Mutta joo, tulipahan todettua että keppejäkin pitäisi ylläpitää. Sinänsä noista kulmien osaamattomuuksista en ole huolissani, ei sen tarvi tuollaisia vielä osatakaan. Mutta se liikkeensieto on sitten eri juttu.

Nyt kun agility on totaalibreikillä, on innostusta tehdä vähän muutakin. Eilen käytiin lähikentällä iltalenkin varrella vähän treenaamassa kummankin kanssa. Muskalle takapään käyttöä käännöksissä (jotta EI istuisi) ja samalla testailin noita uusia liikkeitä. Ihan ok toimi. Mulla oli palkkana myös pallo, ja ihmettelinkin miksen ole sitä aiemmin käyttänyt. Se toimi tosi hyvin. Sinnin kanssa hömpöttelin myös mm. peruuttamista ja rallyn aloliikkeitä, jotka se näyttää handlaavan melko hyvin, vaikkei sen kanssa niitä ole koskaan tehtykään. Ehkä mä vähän treenaan senkin kanssa, ja käyn kisoissa joskus :D Sieltä tuloksen saaminen on varmasti todennäköisempää kuin agilitystä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti