keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Fiiliksiä taukoilun jälkeen

Me pysyttiin visusti poissa agilitykentältä kokonaiset 30 päivää. Varsinaisen tauon ei ollut tarkoitus olla näin pitkä, mutta Sinni aloitti juoksunsa (onneksi) samalla, niin sen takia paussia on jatkettu vielä.

Olisin voinut kuvitella, että tauon aikana oma treeni-into kasvaisi hurjasti ja odotettaisiin innosta kiljuen aksaamaan pääsyä. Mutta kummallista kyllä, mikään hurjan kova treenimotivaatio ei nostanut päätään. Voisko sitten todeta, että tauko osui oikeaan aikaan oman motivaation kannalta, kun sitä ei liikaa tunnu olevan edelleenkään? Kummallista kyllä sinänsä. Ehkä se on kenties ihan positiivinenkin juttu, että mikään ihan hirmuinen pakko päästä treenaamaan ei ole, jospa se vaikuttaisi myös siihen rentouteen treenaamisessa. Sinänsä oman asenteen muutokseen olen ollut tyytyväinen jo ennen tauon alkamista. Olen alkanut nauttia treenaamisesta ihan eri tavalla taas sellaisen nihkeämmän jakson jälkeen, jossa liian usein päällimmäiseksi jäävä fiilis oli pienesti mollivoittoinen ja epäonnistumisen mälvääminen. Kun fiilis on hyvä, niin onnistuukin paremmin tai ainakin se tuntuu siltä! Positiivisiin asioihin keskittyminen, joita treeneissä aina on, on huomattavasti järkevämpää kuin epäonnistumisten vatvominen. Ja jos jotain ei osata, niin treenataan. Se kai tässä on ideana, ja siitä treenaamisesta ja opettelusta pitää nauttia, koska sitä on luvassa vielä tuhottoman paljon!

Sunnuntaina lopetettiin sitten taukoilut, huristeltiin hallille ja saatiin vielä treeniseuraakin! Paljon mukavampaa treenata yhessä jonkun kanssa, niin saa järkevästi jaettua treeniajankin eikä tule tehtyä turhan pitkää pätkää. Ja voi veljet että olikin hauskaa! Sinni oli hienossa vireessä, vaikka olisin voinut kuvitella että tauon jälkeen on ihan lentoon lähdössä. Aloitettiin treeni heti vauhtipuomilla, kun se oli sopivasti laitettu kentälle niin, että väliaita oli pois ja sai luukuttaa puomilta suoraan putkeen ja siitä vielä keinulle. Teki mahtavat stopit hyvällä vauhdilla sekä niin, että juoksin täysillä ohi että päästin puomille edellä. Myös keinu oli hyvä. Tähän torvensoittoa ja tuuletuksia! Kepeillä oikoi ekan toiston, sitten teki hyvin. Keppitreeniä nyt siis tosissaan täytyy lisätä. Tehtiin myös ratapätkää, kohtuu simppeliä muutamilla kinkkisemmillä jutuilla. Rimoja räpsyi jonkin verran alas, ja niistä piti vähän huomautella.

Vitosrima tuli alas useamman kerran, siinä piti mun itse vähän malttaa liikkeen kanssa peruskäännöksessä, jonka tein puolivalssista. Kympin takaakiertoa tehtiin myös jonninverran, kokeilin sitä sekä saksalaisella, pakkovalssilla että viskintapaisella. Viskileikkauksia pitää treenata lisää ja palkkailla myös. Puomin puoleisesta päästä kenttä oli tosiaan auki, että ihan seinään ei tarvinut hypätä ;) Kivat treenit ja tosi hyvä fiilis.

Sitä en osaa sanoa, koska kisakentille mennään seuraavan kerran. En ole kyllä kisakalenteria vilkaissutkaan! Kesän tulevat SM-kisat työllistävät aika paljon, joten voi olla että itse kisakentille suuntaan vasta niiden jälkeen. Parin viikon päästä on luvassa viikonlopun verran hauskaa, kun huristellaan taas Virroille leireilemään Ew-porukalla. Niin kivaa, sitä odotan innolla. Ihanaa, kun Jenni jaksaa organiseerata vuosittain kasvateilleen yhteisen viikonlopun, missä pääsee näkemään porukkaa ja treenaamaan yhdessä.

Me ei olla tosiaan ihan hirveesti tehty viimeiseen 4 viikkoon kuin lenkkeilty. Tai no Muska on tietysti käynyt rally-tokotreeninsä viikoittain. Siellä on alettu tekemään AVO-luokan liikkeitä. Musta tuntuu, että se osaa kyllä kun on oikeassa vireessä - ensimmäinen kierros menee usein vähän hoopoiluksi. Ihan hauskaa on ollut! Jokusen kerran olen hipsinyt lähikentälle kummankin kanssa, ja Sinnikin on saanut tehdä tokoa tai rallyjuttuja. Se näyttää nauttivan siitäkin suunnattomasti, sille on varmaan ihan sama mitä sen kanssa tekee kunhan tehdään! Harmi vaan kun toko itsessään ei kisalajiksi saakka mua kiinnosta, enkä sitä oikein osaa opettaa. Niin se meidän touhu on semmosta puuhastelua vaan. Mutta mitäpä se toisaalta haittaa! Tuosta hömpöttelytreenistä nautin minäkin.

Loppuun vielä kuvasaastetta tauon ajalta :)

Pohjanmaalla me käytiin...


Ja retkellä Lapakistossa...
Uimakausikin on aloitettu!
Vappuakin vietettiin.


Ja käytiin ihmisten ilmoilla ja jätskillä.


Ihanat säät ollut nyt muutaman viikon.

Frisbeetreenitkin aloitettiin, hauskaa oli ja hiki tuli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti