torstai 26. toukokuuta 2016

Kiitollinensiunattuonnellinen

Alkuun ennen Eyewitness- leirin fiilistelyä ekat valmennusryhmän treenit tauon jälkeen:

Hyvä draivi ja iloinen mieli jatkui - hyvä minä! Me tehtiin tätä 19.kepeille saakka. Alku saatiin aika hienoksi, kun maltoin olla vaan paikallaan kunnes koira oli lukinnut 2.esteen, ja aika kaukaa sain kolmosen takaakierron lähetettyä ja lähdettyä päällejuoksuun. Kepit haki hyvin ja teki itsenäisesti niin, että ehdin helposti tekemään valssin putken jälkeen. Kutosta kokeiltiin sekä peruskäännöksellä että vastakäännöksellä. Vastakäännösessä meinasi kääntyä liian tiukasti ja tuli seiskahypyltä ohi. Siinä kun fiksattiin ponnituspaikkaa ja mun kropan suuntaa, niin oli jees. Peruskäännös olis tähän kyllä ollut parempi, jos ei tuo putki vaan vetäisi niin paljon. Äänen käytöllä sain silläkin tulemaan ohjaukseen. 11.takaakiertoon tein valssin, mikä oli huono siksi että jäin jumittamaan koiran linjalle. Oli parempi putkeen takaaleikkaamalla, kun irtoaa niin hyvin. 17.hypyllä tais olla jotain säätöä, en muista mitä. 18.putken ja kepit ohjasin yläkautta ja kepit takaaleikkaamalla. Sitä ei montaa kertaa ehditty ottaakaan. Mutta hyvät treenit siis oli!

Viime viikko vietettiin ensin Keski-Pohjanmaalla ja sieltä ajeltiin sitten Virroille nautiskelemaan leiritunnelmista. Upeat säät (vähän turhankin lämpimät treenaamisen kannalta), hauskaa ja kannustavaa seuraa, laadukasta koulutusta, saunomista, uimista SEKÄ Sinnille että mulle, hyvää ruokaa. Mitäpä sitä ihminen muuta kaipaisi! Mä niin tykkään kaikista niistä ihmisistä, viihtyisi ihan ilman treenitouhujakin. Raskaita reissuja ne toki on, kun päivät ollaan aamusta iltaan ulkona, ja sitten saunotaan ja vietetään iltaa yömyöhälle :D Mutta on se sen arvoista. 

Perjantaina aloitettiin ratatreenillä. Ilma oli aika raskas treenata koirille, joten aika lyhyitä pätkiä tehtiin. 


Me tehtiin tätä eka rundilla 9.putkelle ja toisella kierroksella sitten keskityttiin tuohon keppi-putkikohtaan pikaisesti. Alun tein lähettämällä kakkoselle kauempaa ja pakkovalssi-jaakotuksella kolmoselle. Piti vain olla huolellinen tuon pakkovalssin kanssa, että koiralle oli selvää miltä puolen hyppy hypätään. A:n jälkeen tein valssin, vitoselle lähetys ja saksalainen kutoselle. Tässä oli korjattavaa. Menin itse liika lähelle vitosta, jolloin saksalaiseen ehtiminen oli mahdotonta. Vitoselle lähetys, sitten ohjauspaine takaakierron linjalle - ei mennä sinne törkkimään vaan kun koiran nassu näkyi vitosen takaa, niin ohjaus linjalle. Minähän en olis edes uskonut, että onnistuu meillä, mutta niin vain onnistui kun tein oikein itse. Sitten olikin helppoa ehtiä vaihtaa ohjauspuoli. Kepeillä myös vaan rintama keppien suuntaan ja malttia ja odotusta, että koira hakee kepit. Tuo keppien jälkeinen elämä olikin sitten Sinnille liikaa. Ei kestänyt päällejuoksua sinne. Toisella kierroksella me sitten treenattiin sitä pelkästään ja sain Jenniltä hyviä neuvoja tällaisten treenaamiseen ja siedättämiseen.

Perjantai-iltana olikin meille luvassa jotain ihan uutta, osallistuttiin nimittäin näyttelykoulutukseen :D Se olikin yllättäen tosi hauskaa, ja siistiä oli nähdä kuinka hurjan nopeasti koirissa näkyi muutoksia kun joku opetti omistajia. Sinnikin saatiin jopa ravaamaan kohtuu nätisti, sehän siis alkuun joko villiintyi pomppimaan tai vaihtoehtoisesti tarjosi seuruuta. Pitää ihan oikeasti vähän treenata sitä ennen näyttelyä, kun se joskus semmoiseen viedään. Reilumpaa sekä koiralle että sille joka sen kehään  vie - itse tuskin sitä teen ;). Harmi, ettei kukaan ollut kameran kanssa seuraamassa, olis saatu Sinnistä missikuvia otettua :D!

Lauantaina jatkettiin tuosta radasta vielä 14.-26. pätkä. Ensin sain koiran ohittamaan 16.hypyn, kun vähän taas sain neuvoja niin hienosti onnistui tuo pätkä 20.putkeen. Vastakäännös 15, maltillinen odotus että kääntyy oikealle linjalle ja koko ajan kontakti koirassa paniikinomaisen spurttailun sijaan. 21. napakka valssi (ajoissa!) lähetys yhdellä askeleella 22:lle ja 23. päällejuoksuun. Tää toimi hyvin. 24:lle tein niistosokkarin tapaisen ja 25. valssin. Tätä vähän fiksailtiin, kun ajauduin liikaa koiran tielle tuolla 24:lla. Olin tyytyväinen siihen, kuinka Sinnillä alkaa löytyä estelukitusta, ja se lähtee esteille pienemmällä vihjeellä/kestää sen että mun liike lähtee muualle. 

Iltapäivällä me tehtiin keppisulkeiset Esan kanssa, kun Sinnillä on ollut vähän nyt sitä kiireentuntua jos ohitan sen ja teen sen eteen ohjauksia. Loistavia neuvoja ja älyttömän hienoja suorituksia koiralta, kun siltä vaadittiin. Esa laittoi meidät tekemään vaikeita juttuja, jotka saatiin onnistumaan mielettömän hyvin. Keppien eteen sokkareita, päällejuoksuja ja oikeasti niin ajoissa että ehdin siitä vaikka mihin. Jos jätti välistä, korjattiin siitä kohtaa eikä tehty alusta uudelleen. Avokulmia, tosi hurjia sivuirtoamisia ja kaikkea. Oujea! Mun pitää lopettaa baby sittaaminen ;) Esa oli sitä mieltä, että tosi hyvällä mallilla ne on. Ja hyviä treenivinkkejä saatiin! Ohjureita voi laittaa avuksi treenatessa esim. vaikeita avokulmia. Mutta ne pitää ottaa myös pois aika nopsaan sitten. 

Sunnuntaina tehtiin Jennin kanssa valssi-takaakiertoerotteluja. Käytettiin eka pelkkiä siivekkeitä takaakiertoihin. Tätä meille lisää, jotta mä uskallan alkaa lähettää koiraa kauempaa ja opin sen lukitushetken. Tehtiin myös koko esteillä tätä. Tosi hyvä harjoitus mulle. Sinni itse asiassa kesti aika makeesti mun lähtemisen liikeelle toiseen suuntaan ja piti lukituksen yllättävän hyvin.

Kaiken kaikkiaan huippukiva viikonloppu hyvässä seurassa siis. Ennen kotiinlähtöä Jennin kanssa jutellessa sain taas ripauksen lisää itsevarmuutta ja luottoa itseeni. Osasi valita oikeita sanoja tsempatakseen eteenpäin - mulla kun on taipumus soimata itseäni ja vähätellä kaikkea mitä me (tai minä) osataan. Sinni ei oikeastikaan ole mikään maailman helpoin koira viedä - ihanaa, että joku muukin sanoo sen mulle ääneen, kun kaikki ei välttämättä nää niitä sen haasteita - joten siihen ja mun kokemukseen nähden me selviydytään ihan hienosti. Nih. Sydänkoirat ja ihmiset <3

Muutamaan kuvaan sunnuntain treenistä oli Sinnikin päässyt, kuvat on ottanut Marjo Keturi. Mun räkisferrari <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti