tiistai 31. toukokuuta 2016

Pitkää rataa tuhatta ja sataa

Viime viikolla päästiinkin tekemään pitkän radan treeniä kahteen kertaan. Meidän hallillahan on kentät yleensä 20 m x 20 m, mutta viime viikolla oli kokeilussa kentän jako pituussuunnassa, jolloin treenitila oli 10 m x 40 m. Varsin toimiva systeemi! Olin vähän skeptinen kuinka leveys riittää ratasuunnitteluun, mutta hyvin onnistui.

Valkkuryhmässä mentiin siis näin:

Ai että oli hauskaa (ja hikistä) päästä juoksemaan kunnolla ja testaamaan myös kontaktien kestävyyttä kovassa vauhdissa! Me tehtiin tätä 24.esteelle saakka.

Alussa ylläri ylläri kolmoselle takaakierto-päällejuoksu muuttui lennosta takaakierroksi ja epämääräiseksi lähetykseksi kepeille, koska jäin patsastelemaan koiran linjalle. Tätä Melissa hioi niin, että uskalsin tehdä sen takaakiertoon lähetyksen kauempaa linjalle, ja edetä päällejuoksuun. Menihän se. Kepit pujotteli taas kiltisti loppuun vaikka en mennyt mukana, putkelta piti itse lähteä reippaasti liikkeelle, jotta ei ehtinyt kysellä putkesta ulostullessaan. 11.rima taisi tulla alas, nämä on just sellaisia helpon näköisiä paikkoja, joissa kuitenkin täytyy Sinniä käydä maltilla kääntämässä, tai se ponnistaa hypylle niin tiukasta kulmasta ja vinosta ponnistuspaikasta, että rima ei tahdo pysyä. A:lta karkasi VAIN kerran putkeen, vaikka mä jatkoin juoksemista ja vapautin about ollessani putken puolivälissä. Tässäkin pitää luottaa siihen takaakierron lähetykseen. Tein perään valssin ja 16.hypylle puolivalssin/pakkovalssin tapaisen. Testattiin tähän myös sitä, että jöin keppien toiselle puolelle ja takaakierrolta päällejuoksu ja poispäinkäännös 17.hypylle. Pitää treenata, ei osata. meni se sinne, mutta kerran A:n kautta ja muuten teki yNpyrän.

Jostain ihme syystä Sinni juoksi puomin vapautukselta kerran käytännössä läpi muurista. Se oli kerran mennyt tän kohdan aiemmin, käskytin putkea suoraan vapautuksesta, niin kai se tuumasi ettei välissä ollutta muuria tarvi hypätä ollenaan. Hullu koira. 21.käännös valssilla muurille oli hyvä! 24. A:lle joutui mennä niin, että olin sen takana reilusti, eka kerralla meni täysillä ja jöäi odottelemaan, joten tätä treenattiin vielä etupalkalla sekä käskyttämällä, niin alkoi mennä reippaasti loppuun asti. Tuonne 27:lle oltais kokeiltu puolivalssia ja 29:lle pakkovalssia.

Sunnuntaina käytiin sitten Misan treeneissä ulkokentällä. Mä tykkään kyllä hänen treeneistä tosi paljon, ne on tasoltaan meille oikein sopivia - sujuvia mutta kuitenkin sellaisia, että voi kokeilla useita eri vaihtoehtoja ja treenattavaa riittää. Treeni on piirretty ulkomuistista, joten saattaa olla vähän sinne päin.Alkuun me tehtiin pakkovalssi ja olin ottamassa koiran valmiiksi 3.esteen takaa. Tässä oli meidän osalta tärkeää, että annoin Sinnin ensin tehdä 1.hypyn ja odottelin tekemättä mitään sen aikaa, koska jos aloin jo merkata, tippui eka rima. Pakkovalssista noin ylipäätään: siivekkeen tolpan kohdalla, käsivarren mitta siivekkeeseen etäisyyttä, kunnon merkkaus alas kun koira on lähdössä 2.hypyn ponnistukseen. Ja se yksi askel 3.hypylle. Meni se putkeenkin tuosta suoraan, kun sitä askelta ei kunnolla tullut. Tähän olis voinut tehdä esim. takaakierto valssin tai twistin, mutta mä valitsen mielummin ohjauksen jossa en voi jäädä koiran eteen pönöttämään. Keinulta liukui eka toistolla veks, koska täysiä ja puupintainen keinu. Hyvä, että päästiin treenaamaan erilaisella keinulla! Toisella yrityksellä osasi ottaa jo erilaisen pinnoitteen huomioon hienosti. Putkeen irtosi ongelmitta kun oma juoksulinja oli heti 4.putkelta saakka suora puomin ohi. Kepit haki hyvin, sillä ehdin sinne sen verran että sain rintaman oikeaan suuntaan.

10.hyppy oli taas sellainen helpon näköinen, mutta oikeasti vaati sen, että sinne linjalle törkkäys ja oma liikesuunta hetkeksi koiran linjan mukaiseksi.
11.hypylle oli useita vaihtoehtoja. mun oma idea siihen oli päällejuoksu ja persjättö. Ihan ok, kunhan vaan lähdin persjättöön ajoissa. Tähän kokeiltiin myös valssia sekä takaaleikkausta puomille. 13.hyppy oli meille vaikea! Mun ajatus oli tehdä sinne valssi, ja se toimi parhaiten puomin takaaleikkauksen kanssa. Se piti käydä tekemässä tonne hypyn oikealle puolelle kunnolla ja lähteä liikkumaan linjaa, jotta koira sai haettua oikean linjan pituudelle. Kokeiltiin tähän myös vastakäännöstä ja 15. takaaleikkausta. Kauheen vaikeeta oli saada Sinni oikealle linjalle, se tuppasi hyppäämään tosi läheltä siivekettä ja näin ollen laskeutui tosi pitkäksi sivuun. Sama juttu oli nähtävissä myös 17.hypyllä. Kävin ottamassa sen putkesta mukaan ja siitä vienti takaakierrolle. Hulluna sai huutaa, että kääntyi putkesta edes kohtalaisesti (kulma putkelta hypylle taisi olla vielä tiukempi kuin piirroksessa), ja käydä pyöristämässä 17.hypyn ponnistuspaikkaa. 19.hypylle lopetettiin, eihän se sinne oikein irronnut, ja alkoi kyllä jo powerit loppua kummaltakin. 

Olin myös kovasti ajatellut ex tempore lähteä HAU:n kisoihin tänään, kun ilmoaikaa on heillä edellisiltaan saakka. Muuten ihan hyvä, mutta ne kisat on viikon päästä. Että kattellaan sitten uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti