perjantai 10. maaliskuuta 2017

Jekyll and Hyde

Mitenhän tässä taas tiivistäisi. Tärkeimmät ensin: Sinni pikku pörriäinen täytti jo kolme vuotta! Niin se vaan aika rientää. Synttäreitä juhlittiin pitkällä metsälenkillä ja pyörähdettiin pikaiseen hallillakin - sankarille mieluisa juhlintatapa siis. Uimassakin käytiin Dog Spa Centerissä koirien kanssa, se oli ihan tosi hauskaa ja varmasti mennään sinne uudestaan!

Ensimmäisestä fyssarireissusta jäi käteen sellaiset terveiset, että Sinnillä oli lantionseutu vinossa ja muutenkin jumia vähän siellä sun täällä. Ei mitään syytä hyperventiloida, vaikka mun reaktiot näihin on vähän ylimitoitettuja :P Käytiin toissaviikolla tsekkaamassa uudemman kerran Riinalla missä mennään, ja paljon parempi oli. Lantio/selkä vähän jumissa, mutta ei mitään samanmoista kuin edellisellä kerralla.

Treenattukin ollaan, sekä Katin, Virpin että Mäkelän Markon johdolla. Eka Markon treeni oli tämmönen:


Porukalla kun käytiin tämä läpi ennen koiran kanssa menoa, niin ei tämä niin ylitsepääsemättömältä enää tuntunut. Me tehtiin tätä tuonne 19. hypylle saakka, ja käytiin tekemässä vielä omin päinkin 30-esteelle seuraavana päivänä. Erityisjeejeet voisi heittää kohdista 2.-4. ja 5.-7. Tein kumpaankin ihan treenimielessä backlapin - tuohon alkuun luontevampi olisi meille ollut pakkovalssi. Tasan kerran oli koira A:lta silti putkessa, ja vitosen jälkeen ei kertaakaan!

Markon kanssa syynin alle meni erityisesti tuo kepeiltä ysihypylle meno sekä 19.hypyn viskileikkaus. Kasin kepeillemeno tuotti myös treeniä, tuli niin kovaa tuolta putkesta pihalle. Ysihypylle tein jaakotuksen, jossa piti oikeasti mennä ajoissa kepeiltä irti merkkaamaan hyppyä. Tästä tuli ihan ok. 14.-16. kohtaan olin itse alunperin valinnut valssin 14.hypylle, mutta sillä käännöksestä tuli melko lepsu. Vaihdettiin se sitten 14.vastakäännökseen ja 15. saksalaiseen. 19.viskille mun rytmitys ei osunut kohdalleen, ja tää on selkeästi muutenkin ohjaus johon tarvitaan kumpikin treeniä. Hauskat hyvänmielen treenit näistä tuli, Markon persoona on sellainen että saisi olla todella huono päivä, ettei oma fiilis olisi iloinen.

Tässä vielä videolla omatoimitreeniä samaiselta radalta, kera onnistumisten ja epäonnistumisten:Eilen oli sitten tällaista tarjolla:


Huimia estevälejä eikä rata meinannut jäädä päähän millään. Yhdessä läpikäynnin jälkeen oli taas ihan hyvät fiilikset. Tällä kertaa haasteet ei meillä kyllä olleet radassa, vaan koiran mielentilassa. Eka kierros meni ihan perseilyksi, mm. kolmosen takaakierrosta tuli ohjauksesta ihan surutta läpi ja hyppäsi suoraan, rimat ja esteet lenteli ja niin edespäin. Räpiköintiin tuonne kympille saakka, sitten puhallettiin peli poikki ja lähinnä keskusteltiin. Lähinnä siitä, että tuollaiseen käytökseen saa ja pitää puuttua. Ei ole kellään kivaa (koiralla eikä ohjaajalla). Koira meni jäähylle ja minä laskin sataan(tuhanteen).

Toisella kiekalla tehtiin sitten jo ihan melkein agilityä. Jatkettiin vielä seiskakepeiltä ja pätkissä tehtiin tuonne 24.kepeille saakka. Ysille tein valssin ja 11. niisto-sokkari. Turvallisempi ja järkevämpi vaihtoehto meille kuin hyppyjen alapuolella pysyminen. 13.hyppy oli hankala, kun tulee niin tiukasti takaakierrot. Sinne laitettiin rimaa ja tötsää eteen, jotta malttoi hakea järkevän ponnistuspaikan. Sinne tein siis valssin ja 14.hypyn backlapilla A:lle. Sokkari, kepeillelähetys, hypyn leijeröinti kohti putkea ja sitten hitosti tassua toisen eteen. Tämä kohta 15.-24. onnistui hienosti! 

Päällimmäisenä treeneistä jäi paljon pohdittavaa. Ja lähtiessä oli kyllä suoraan sanoen vähän p*aska fiilis, vaikka toinen kierros ihan hyvin menikin ja Sinni palautui höyryämisestään takaisin järkiinsä. Sain kyllä Markolta paljon vertaistukea, tsemppiä ja ymmärrystä. 

Katin treenejä on nyt takana myös useita, ja olen tykännyt kovasti. Saadaan jatkaa hänen opeissa myös tulevalla kaudella, mikä on kiva juttu! Lisäksi vierailevana kouluttajana on tulossa Sami Wessman ja kalenteriin on merkattu myös Misan yksäri.

Lauantaina lähdetäänkin sitten kisaamaan pitkästä aikaa. Melkein 4 kuukauden tauko takana. Kovin suurin odotuksin ei sinne varsinkaan eilisen jälkeen lähdetä. Apuva.

Kuulostaapas nyt synkeältä tämä meidän touhu :D Olin kirjoitellut tänne jo aikaisemmin treenijuttuja jotka on sujuneet kivasti, niistä vaan alkaa olemaan aikaa sen verran että pyyhin pois. Virpin tämän viikon treenit oli ylikivat ja onnistuneet, Sinni teki hommia tosi hyvässä vireessä ja ylipäätäänkin treenit on pääasiassa olleet positiivisvireisiä. Se on vaan jännä juttu, että miksi tulee näitä kertoja, jolloin koira käy ihan kierroksilla eikä kerta kaikkiaan kykene tekemään kunnolla. Vai-kee-ta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti